Keld Askær, der tidligere var topleder i Royal Greenland, går i spidsen for redning af butiks­kæden med hovedsæde i Odense

Fire forretningsfolk har overtaget den kriseramte butikskæde Stof 2000, som nu fortsætter sine aktiviteter.

Kæden, der består af 30 butikker, har været i alvorlige økonomiske problemer og gik for to uger siden i rekonstruktion.

Den er nu afsluttet med de nye ejeres overtagelse.

Forrest i overtagelsen står Keld Askær fra Odense, som også skal være administrerende direktør. Han har arbejdet i Dansk Supermarked, men er bedst kendt for en længere årrække som øverste chef for Royal Greenland-koncernen.

I de senere år har han været professionelt bestyrelsesmedlem i flere store virksomheder, blandt andet Kelsen Group.

Keld Askær har i forvejen investeret i flere mindre virksomheder, blandt andre kirsebærproducenten Sellerberg ved Marslev og Ejendomsselskabet Ærø.

Han har også startet virksomheden My Fitting Room ApS, som blandt andet sælger tøj, sko og tasker.

Økonomichefen går med

De andre købere af stof- og symaskinekæden er Lars Tønnesen, tidligere administrerende partner i LD Invest Equity; Jørgen Andsbjerg, tidligere administrerende direktør i Stof 2000 og tidligere indehaver af blandt andet Femilet.

Desuden har Stof 2000's økonomichef, Peter Svensson, skudt penge ind i firmaet.

Jørgen Andsbjerg fort­sætter som bestyrelsesmedlem, mens Lars Tønnesen bliver formand for bestyrelsen.

- Der er lagt meget ­arbejde i en "turn around"-proces uden at være kommet helt i mål. Dette arbejde fort­sætter, siger Keld Askær ­ifølge en pressemeddelelse.

Jyske Bank mister penge

Stof 2000 har hidtil været ejet af Søren Gram, Odense. Sammen med nogle familiemedlemmer ejer han også andre virksomheder, blandt andet Olino, der syr uniformer.

Inden rekonstruktionen prøvede han at sælge butikskæden, men det blev kompliceret af, at hans bankforbindelse, Jyske Bank, også var bank for familiens øvrige selskaber.

Jørgen Andsbjerg, der har været administrerende direktør fra november 2013, har tidligere fortalt, at Jyske Bank har indvilliget i at skære gælden i virksomheden ned i forbindelse med rekonstruktionen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
3
Stof i krise: Fynsk butikskæde får ny fynsk ejer

Stof i krise: Fynsk butikskæde får ny fynsk ejer