De mange arbejdsløse koster milliarder


De mange arbejdsløse koster milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsætter nedturen som ventet på arbejdsmarkedet med flere ledige, vil det koste de offentlige kasser 45 milliarder kroner.

De mange ledige koster de offentlige kasser milliarder af kroner. Og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, har regnet på tallene og er kommet frem til, at den stigende arbejdsløshed og den kraftigt faldende beskæftigelse alene i 2009 kostede de offentlige kasser omkring 20 milliarder kroner.

Direktør i AE, Lars Andersen siger, at regeringen med sin økonomiske politik ikke har været i stand til at sparke gang i det private forbrug. Samtidig har man iværksat mange drypvise initiativer i stedet for en ambitiøs vækstpakke med offentlige investeringer.

- Som vores analyse viser, er det meget dyrt for de offentlige kasser, hvis man sidder på hænderne, mens ledighed skyder i vejret. At det ikke for alvor er lykkedes at tage toppen af arbejdsløshedsstigningen er en af de væsentligste årsager til, at vi kommer til at stå med så store underskud på de offentlige finanser i år og næste år, siger Lars Andersen.

Ledigheden fik endnu et nøk op i november, hvor der kom 5000 flere i køen af arbejdsløse. Samlet er der nu 122.700 arbejdsløse svarende til 4,4 procent af arbejdsstyrken, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og i AE lyder forudsigelsen som så mange andre eksperter, at køen af ledige fortsat vil vokse.

- Vi forudser desværre, at ledigheden vil fortsætte med at stige langt ind i 2011. Til den tid risikerer vi at stå med op mod 180.000 personer i arbejdsløshedskøen. Det vil være mere end en tredobling, når man sammenligner med niveauet inden krisen satte ind, siger Lars Andersen.

Fortsætter arbejdsmarkedskrisen som forventet, vil regningen i de kommende år vokse til op mod 45 milliarder kroner, viser beregningerne.

De mange arbejdsløse koster milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce