Fyens Stiftstidende måler her de fynske virksomheders evne til at tjene penge. Det er 10. år i træk, så nu er det tiden at kåre Fyns allerbedste pengeskabere

Fyn har masser af gode og sunde virksomheder. Men der er nogle enkelte, som er helt i særklasse.

Det viser Fyens Stiftstidendes årlige top 25 over de største overskud og underskud i fynsk erhvervsliv.

For 10. gang har vi analyseret alle de regnskaber, der er blevet offentliggjort i årets løb. Og vi har gjort det på samme måde hvert eneste år, så vi nu kan lave en retfærdig sammenligning.

Skum gav størst plus i tiåret

1.: Som beskrevet i en anden artikel er nr. 1 madrasfabrikken Dan-Foam i Aarup. De følgende tre har også været med på listen hvert eneste af de 10 år:

2.: Affaldsvirksomheden Marius Pedersen i Ferritslev. Heller ikke her gør man meget væsen af sig. Men den fondsejede virksomhed har været med på listen hvert år, og bortset fra én gang, har det altid været i øverste halvdel.

3.: Tobaksfabrikken Scandinavian Tobacco Group i Assens. Er meget bedre kendt under sit tidligere navn, Orlik, som også er navnet på den tobak, der skaber en stor del af de store overskud.

4.: Reservedelsgrossisten FTZ i Odense. Et enkelte år var den stærkt voksende koncern lige nede og røre plads nummer 25, men i de seneste år har den ligget i den øverste halvdel af de allerbedste fynske virksomheders liste.

Lige under de fire virksomheder med deres enestående stabilitet ligger to, der kun har været væk et enkelt år.

5. og 6.: Vinderen i 2015, oliekoncernen Selfinvest i Middelfart, har været med ni gange og hver gang i den bedste halvdel, og Harald Nyborg, der blandt meget andet også omfatter Jem & Fix, har kun været væk fra listen i 2009.

Tre virksomheder har været med otte ud af 10 gange. Det er 3C Holding (L'Easy) i Odense, Broen i Assens og Kims i Søndersø.

Næststørste overskud i år

Jubilæumsudgaven af vores årlige analyse indeholder også andre nyheder fra seneste regnskabsår.

Selfinvest, der er ejet af middelfarteren Torben Østergaard-Nielsen, erobrer for første gang førstepladsen.

Det sker efter et forrygende regnskab med et overskud på 628 millioner kroner før skat.

Det er, så vidt vi kan se, det næststørste overskud, der nogensinde er leveret af en virksomhed på Fyn.

Det største var Merrild Kaffes overskud på 949 millioner kroner i 2010/11, da firmaet solgte Blumøller.

Selfinvests store plus stammer dog ikke fra frasalg men stort set kun fra almindelig drift.

Vvs-producenten Broen i Assens har taget det største spring op i år, hvor virksomheden er gået fra at være nummer 13 til nummer 7.

Bremsefabrikken Meneta i det nordlige Odense er helt ny på top 25 efter et godt resultat især i det indiske datterselskab.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Militær produktion giver minus

Militær produktion giver minus

Fabrik lukket: Wittenborg tjener stadig masser af penge i Odense

Fabrik lukket: Wittenborg tjener stadig masser af penge i Odense

15
Det tynder ud i underskuddene

Det tynder ud i underskuddene