De Radikale kræver indflydelse på det hele


De Radikale kræver indflydelse på det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestager vil have indflydelse på alt i en rød 2020-plan, men anerkender, at udlændingepolitik er svær at rykke

Den noget venligere retorik fra Socialdemokraterne og SF om forhandlingsvilje omkring de to partiers økonomiske 2020-plan bekommer den radikale leder, Margrethe Vestager, vel.

Tidligere S-SF-budskaber om, at der ikke kunne ændres et komma i eksempelvis deres skattepolitik er afløst af, at S-formand Helle Thorning-Schmidt lægger op til forhandling om indholdet i 2020-planen, hvis S, SF og R efter et valg skal blive enige om kursen for en ny regering.

- Netop det, at det er et forhandlingsoplæg, har jeg lagt særligt mærke til. Det er en meget pragmatisk og klog tilgang, siger Margrethe Vestager.

Under de venlige toner gemmer sig dog også, at Socialdemokraterne og SF står fast på, at deres skattepolitik og udlændingepolitik ikke er til forhandling. Der er med Helle Thorning-Schmidts ord en "rød linje", som man ikke kan gå over.

En rød linje, som ifølge Vestager dog ikke er så skarpt trukket op:

- Når vi glæder os til forhandlingerne, så er det selvfølgelig fordi, vi ønsker at forhandle alle dele og ønsker at få indflydelse hele vejen rundt, lyder det fra Vestager.

Hun anerkender dog, at især udlændingepolitikken vil være svær at rykke.

- Der har Socialdemokraterne og SF lagt sig meget tæt op ad VKO's linje. Så det er sværere end andre ting, siger hun.

Når det så er sagt, så er Vestager tilfreds med den røde plans elementer om at skabe vækst.

- Der hvor det halter, det er finansieringen. Og hvor skal arbejdskraften komme fra, siger Vestager, som ønsker sig en kombination af S-SF-planen og så den efterlønsreform, som De Radikale netop har aftalt med regeringen.

Vestager vil ikke forholde sig til, hvilken af de to planer - rød eller blå - der giver flest sikre penge i radikal optik.

- Jeg tror ikke så meget på det der med at vælge enten blåt eller rødt.

De Radikale kræver indflydelse på det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce