Danskerne venter for længe på apoteket


Danskerne venter for længe på apoteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tager for lang tid at købe sin medicin på apotekerne i Danmark. Konkurrencen på området fungerer dårligt på grund af omfattende regulering, viser rapport.

Der er for lange køer og for dårlig service, når danskerne skal hente deres piller og dråber på apoteket.

Konkurrencen blandt apotekerne er så begrænset af et omfattende regelsæt, som skal regulere markedet, at det går ud over servicen, konkluderer ny rapport fra Konkurrencestyrelsen.

"Reguleringen hæmmer tilgangen af nye apoteker, udelukker priskonkurrence og tilskynder kun i ringe grad apotekerne til at konkurrere på service", hedder det i rapporten.

Ifølge rapporten har Danmark flere indbyggere per apotek end andre lande i EU.

Apotekerne herhjemme er underlagt en række reguleringer fra det offentlige, som skal sørge for, at det også kan betale sig at drive apoteker i udkantsområderne, så alle danskere kan have forholdsvis let adgang til medicin.

Det betyder for eksempel, at byernes apoteker betaler en afgift til en fælles pulje med udkantsapotekerne, som skal være med til at udligne indtjeningsforskellen.

Reglerne betyder også, at kun farmaceuter kan eje et apotek, og det kun hvis de har fået en personlig og livslang bevilling fra sundhedsministeren. Ligeledes er det kun tilladt at eje fire apoteker.

Reguleringen er vigtig i en vis udstrækning, men der er alligevel brug for at give reglerne et eftersyn, siger Christian Ølgaard, vicedirektør i Konkurrencestyrelsen.

- Det er vores anbefaling, at man undersøger mulighederne for at lave ændringer i reguleringen, som kan føre til samfundsmæssige gevinster gennem mere konkurrence mellem apotekerne, siger han i en pressemeddelelse.

Det gælder ifølge Christian Ølgaard om at indføre en mere fri adgang til markedet og afskaffe den omsætningsbestemte udligning mellem apoteker.

Danskerne venter for længe på apoteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce