Danskerne spreder meget virus via Facebook


Danskerne spreder meget virus via Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark er blandt de tre lande i verden, der spreder flest netvira via Facebook. En af årsagerne er, at danskerne stoler blindt på vennerne i deres netværk.

Danskere spreder netvira via Facebook som aldrig før. Ny rapport fra antivirus udvikleren McAfee viser, at danske Facebook-profiler er blandt dem, som udsender flest ondsindede netvira i verden.

Danskerne stoler blindt på deres netværk, mener Michael Gøttsche, der er direktør for McAfee Danmark.

- Det er paradoksalt, at et lille land som Danmark kan være med til at lægge al verdens computere ned via Facebook. Årsagen er for det første, at vi er nogle af de mest aktive Facebook-brugere i verden, men også fordi vi har blind tillid til vores venner og det, som de poster på vores profil, siger Michael Gøttsche.

Rapporten slår fast, at det især er ormen Koobface, som har vist sig at være ødelæggende på Twitter, MySpace og Facebook. Med en spredningsprocent på 49, står USA for næsten halvdelen af spredningen af Koobface i verden. Tyskland indtager andenpladsen med ni procent, mens Danmark står for hele syv procent af nettruslerne via Facebook.

Selv om mange danskere er på Facebook, er der dog langt færre end i Storbritannien, som ligger bedre i undersøgelsen.

- Tillid er en forudsætning for ormens videre formering. Vi trykker på de befængte links, da vi har tillid til de mennesker, hvor de kommer fra. Med et tryk, kan vores computer være inficeret, og én ting er sikkert, du har bragt yderligere liv i ormen, siger Michael Gøttsche.

Danmark var i 2009 blandt de lande, hvor politisk motiverede hackerangreb tog til i omfang. København var især et omdrejningspunkt på grund af klimatopmødet, der blev afholdt i Bella Center i december.

I gennemsnit blev der sendt 135,5 milliarder spambeskeder om dagen verden over i 2009.

Danskerne spreder meget virus via Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce