Danskerne køber mindre på klods


Danskerne køber mindre på klods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Største fald i blankolån siden 1999. Cheføkonom: De vil falde yderligere.

Danskerne køber ikke så meget på klods som tidligere. Nye tal for udviklingen i forbrugerkreditterne fra Danmarks Statistik viser, at de såkaldte blankolån - lån uden sikkerhedsstillelse - faldt fra 11,0 til 10,7 milliarder kroner i årets første tre måneder.

Faldet i blankolånene på 280 millioner kroner er ifølge cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen det største fald, der er registreret for denne type forbrugerkredit siden 1999.

- Forbrugerkreditterne og især blankolånene vil falde yderligere i takt med, at danskerne tilpasser sig en situation, hvor opsparing er nøgleordet snarere end forbrug, siger Jes Asmussen.

Han peger på, at netop udviklingen i blankolånene ellers har været en klar indikator for den forbrugsfest, som dansk økonomi har været igennem. Fra tredje kvartal 2004 og frem til første kvartal i år voksede blankolånene med i gennemsnit 365 millioner kroner i kvartalet.

- Det skete i en periode, hvor bekymringen om boligmarkedet, ledighed og finanskrise var ikke-eksisterende, siger Jes Asmussen.

Blankolånene udgør i dag stadig den største post inden for forbrugerkreditterne uden om de normale finansielle kanaler, men den vigende tendens bekræfter billedet af, at danskerne så småt er begyndt at fokusere mere på opsparing end forbrug.

Og her bliver de dyre blankolån sorteret fra.

Danskerne køber mindre på klods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce