Danskerne har fået nok af overforbrug


Danskerne har fået nok af overforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en anderledes bæredygtig og prisbevidst forbruger, der kommer ud på den anden side af krisen, vurderer eksperter.

Den danske forbruger har forandret sig, og det kan hverken skattelettelser eller økonomisk opsving ændre på. Danskerne har nemlig fået nok af overforbrug, vurderer eksperter i Berlingske Business.

Det er ikke mindst hensynet til miljøet, der nu for alvor har bidt sig fast i vores forbrug.

- Vi går ind i et årti, hvor de signaler, vi sender til vores omverden, skal have noget med fællesskab, bæredygtighed og miljøbevidsthed at gøre. Det vil fortsætte, siger direktør for reklamebureauet BBDO Niels Erik Folmann til avisen. Hans vurdering er, at efter fem til seks år med overforbrug var der allerede begyndende tegn på, at danskerne forbrugte mindre: Vi havde fået alle de fladskærme og biler vi kunne bruge, og vi kunne ikke proppe mere ind i sommerhuset.

Professor i forbrugeradfærd på Handelshøjskolen i København Torben Hansen peger på, at krisen vænner forbrugerne til en anderledes livsstil.

- Jo længere tid krisen varer, jo mere permanent bliver ændringen i livsstilen, og jo vanskeligere bliver det at komme tilbage, siger han til Berlingske Business.

Ifølge Danmarks Statistik ligger privatforbruget i årets første tre kvartaler 5,5 procent efter sidste års niveau.

Danskerne har fået nok af overforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce