Danskerne dropper brugsanvisninger


Danskerne dropper brugsanvisninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange danskere gider ikke læse brugsanvisninger. En ny undersøgelse viser, at mere end hver tredje ikke bruger tid på brugsanvisningen, når de køber elektronik.

Danskerne springer brugsanvisningen over, når de køber ny dvd-afspiller, mobiltelefon eller computer. Ifølge en undersøgelse fra organisationen Dansk Erhverv svarer mere end hver tredje, at de aldrig, sjældent eller kun af og til læser brugsanvisningen, når de køber nye produkter.

Og det er problem, at forbrugerne dropper brugsanvisningen, inden de tager produktet i brug.

- For jo mindre du ved om betjeningen af et produkt, jo større risiko er der for, at du ødelægger det. Det kan blive en ærgerlig streg i regningen for forbrugerne, for reklamationsretten gælder ikke, hvis skaden er selvforskyldt, siger fødevare- og forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv Lone Rasmussen.

Undersøgelsen viser samtidig, at det især er mændene, som finder brugsanvisningerne overflødige - kvinder er derimod mere tilbøjelige til at læse brugsanvisningen. 45 procent af kvinderne og 31 procent af mændene læser en brugsanvisning hver gang, de tager et nyt elektronisk produkt i brug.

Det er desuden mere udbredt at læse brugsanvisninger blandt lavere indkomstgrupper. 50 procent af dem, der har en husstandsindkomst under 300.000 kroner, læser brugsanvisningen hver gang. Blandt personer med en husstandsindkomst over 700.000 kroner drejer det sig kun om 28 procent.

Danskerne dropper brugsanvisninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce