Danskerne blev meget mere effektive i 2010


Danskerne blev meget mere effektive i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskernes produktivitet strøg i vejret i 2010 med pæn vækst i de skabte værdier, men færre arbejdstimer.

Produktiviteten i dansk erhvervsliv steg fra 2009 til 2010 med hele 5,8 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er den højeste stigning siden 1994.

Stigningen kommer som følge af en økonomisk vækst på 2,2 procent. Det er sket, selv om antallet af arbejdstimer er faldet med 3,4 procent. Dermed er der altså kommet mere værdi ud af den enkelte arbejdstime.

Danmarks Statistik konstaterer, at tallene til dels afspejler en forsinket tilpasning af forbruget af arbejdskraft til lavere økonomisk aktivitet i kølvandet på den økonomiske krise.

I transport-, post- og telebranchen samt industrien som helhed steg produktiviteten med 11-12 procent. Alle brancher undtagen bygge- og anlægssektoren var i stand til at øge produktiviteten.

Stigningen fra 2009 til 2010 er dobbelt så stor som den gennemsnitlige årlige stigning i perioden 1967 til 2010. For hele denne periode er produktiviteten i gennemsnit steget med 2,9 procent.

- Det er ikke overraskende at produktiviteten i 2010 steg - men det er overraskende, at stigningen er så markant, siger økonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv, i en kommentar.

Krisen i 2009 medførte fald i produktionen og mange afskedigelser. I 2010 kom der mere gang i hjulene, og virksomhederne kunne øge produktionen, men gjorde det i udpræget grad med den eksisterende bemanding, forklarer han.

Desuden er de mindst produktive virksomheder forsvundet ud af markedet.

- Selv om man skal passe på med at lægge alt for meget i et enkelt års stigende produktivitet, er dagens nyhed den mest positive for Danmarks konkurrenceevne længe, siger Bo Sandberg.

Danskerne blev meget mere effektive i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce