Danskerne betaler topløn for pensionspleje


Danskerne betaler topløn for pensionspleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionskasserne kan forgylde medarbejderne på grund af svag konkurrence på området.

De 1,6 millioner danskere, som er tvunget til at spare op i en af landets arbejdsmarkedspensionskasser, betaler toplønninger til det personale, der forvalter deres opsparing. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De ansatte i pensionskasserne, fra yngste HK'er til den højest specialiserede aktuar, har i gennemsnit en årsløn på 734.445 kroner, hvis man ser bort fra direktionerne, som er endnu bedre lønnet.

Det viser en gennemgang af pensionskassernes lønninger foretaget af Morgenavisen Jyllands-Posten. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fastslår, at de pensionsansatte tjener langt mere end andre med tilsvarende uddannelser.

Det viser ifølge styrelsen, at konkurrencen er svag, men det er vanskeligt at ændre, fordi kunderne ikke må flytte deres opsparing.

- Det er svært at ændre situationen i pensionskasser med tvungen opsparing, siger Søren Gaard, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Branchens topscorer er MP Pension, som forvalter pensioner for magistre og psykologer. Den årlige gennemsnitsløn er på næsten en million kroner.

De ansatte tjener 36.000 kroner mere om måneden end de universitetsuddannede magistre, som er tvunget til at spare op hos MP Pension.

Professor Bent Greve fra Roskilde Universitet undrer siger over lønniveauet, og mener noget er galt.

- Jeg kender branchens argumenter om, at de er i konkurrence om at få de bedst kvalificerede, og at der er mangel på specialister som aktuarer. Men jeg hælder mere til, at det skyldes, at omkostningerne er skjult, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Danskerne betaler topløn for pensionspleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce