Danskerne betaler mere i rente

Danskerne bliver ved med at låne penge selvom renten stiger.
Foto: Finn Frandsen/POLFOTO/Arkiv

Danskerne betaler mere i rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renten stiger, men det afskrækker øjensynligt ikke danskerne fra at låne mere og mere. På et år er den enkelte husholdnings renteudgift steget med 4700 kroner.

Trods finanskrise og stigende renter låner danskerne som aldrig før - og det koster. På et år er den enkelte husholdnings merudgift til rentebetalinger steget med 4700 kroner efter skat.

Og det kan naturligvis mærkes i et almindeligt husholdningsbudget, der også presses af stigende energi- og fødevarepriser. Det fastslår Danske Bank på baggrund af de nye tal fra Danmarks Nationalbank, der viser, at husholdningernes renteudgifter til penge- og realkreditinstitutter i august lå på 11 milliarder kroner - hvilket er en stigning på 1,5 milliarder kroner i forhold til samme måned i 2007.

De stigende rentebetalinger skal især ses i lyset af, at udlånsrenterne i pengeinstitutterne er gået yderligere i vejret som følge af den finansielle krise. Pengeinstitutternes rente på nyudlån til private steg i august til 8,1 procent - sammenlignet med august 2007 svarer det til en stigning på 0,7 procentpoint. Men der er også tale om øget låntagning som udtryk for en bevist beslutning hos forbrugerne om at låne mere til for eksempel øget forbrug, vurderer Tore Damgaard Stramer, økonom i Danske Bank.

Danskerne betaler mere i rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce