Danskeres pjækkeri koster milliardbeløb


Danskeres pjækkeri koster milliardbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten en tredjedel af danskerne har pjækket en dag eller mere det sidste år. Det koster virksomhederne kassen.

Måske har du også en gang imellem taget dig i at ønske, at du kunne blive hjemme fra arbejde.

Tre ud af ti danskere går dog videre end blot at drømme om det. En rundspørge blandt 525 personer, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Avisen.dk, viser nemlig, at knap en tredjedel har pjækket en dag eller mere fra arbejde i løbet af det seneste år.

- Det er helt uacceptabelt mange, siger Rikke Ørum, der er chef for HR og Ledelse i Dansk Erhverv, til Avisen.dk.

Tallene svarer til, at minimum 3000 fuldtidsansatte blev hjemme fra arbejde et helt år, og det koster virksomhederne minimum 1,1 milliarder kroner årligt. Det viser beregninger, som Dansk Erhverv har foretaget på baggrund af undersøgelsen.

- Uanset hvad grunden er til pjækkeriet, er der ingen undskyldninger for det. Det kan da godt være, at nogen mener, de er for stressede. Men så bør de tage det op med chefen og ikke blot selv tage sig en fridag, siger Rikke Ørum. 

Arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen fra fagforbundet HK mener, at undersøgelsen er udtryk for, at for mange har et dårligt arbejdsklima på jobbet:

- Vi skal se på årsagerne til pjækkeriet, hvis vi skal have færre til at pjække. For selvfølgelig er det ikke acceptabelt, at man pjækker. Men jeg tror, tallene er udtryk for, at arbejdsmiljøet ikke er godt nok mange steder, siger han til Avisen.dk.

Danskeres pjækkeri koster milliardbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce