Danskere fravælger miljømærket vaskepulver


Danskere fravælger miljømærket vaskepulver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvdelen af danskerne dropper miljømærket vaskepulver trods masser af advarsler om allergifremkaldende og miljøskadelige stoffer i andet vaskepulver.

Selv om det ikke skorter på advarsler om allergifremkaldende og miljøskadelige stoffer i meget vaskepulver, fravælger knap halvdelen af danskerne miljømærket vaskepulver.

Det sker enten, fordi det er for dyrt, eller fordi mange forbrugere foretrækker et bestemt mærke, viser en undersøgelse fra FDB Analyse.

Brian Sønderby Sundstrup, udviklingskonsulent i FDB, mener, at tallene viser, at danskerne er vanedyr, når de handler ind.

- Af den grund prioriterer mange forbrugere en særlig producent højere end miljømærket, når de skal vælge vaskemiddel, siger han.

Hos FDB ser man derfor gerne, at producenterne tager mere ansvar over for at få fjernet de skadelige stoffer.

- Hvis flere vaskepulverproducenter fik miljømærket deres produkter, så følger deres kundeskare også med. Derved kan vi opnå en stor miljøgevinst, siger Brian Sønderby Sundstrup.

Han understreger, at det for alvor giver mening at bruge det miljørigtige alternativ. Vaskepulver er nemlig et af husholdningens mest miljøbelastende produkter.

Og en undskyldning om dårligere kvalitet hos miljømærkede produkter holder ikke, påpeger udviklingskonsulenten fra FDB.

- Mange miljømærkede vaskepulvere har gennem tiderne vundet over de almindelige vaskepulvere i forbrugertests og er glimrende eksempler på, at miljømærkede produkter er af høj kvalitet, siger Brian Sønderby Sundstrup og henviser til, at en tredjedel af danskerne trods alt vælger det miljørigtige vaskepulver

- Det skyldes afgjort, at de ikke oplever at skulle give køb på vaskeegenskaberne, siger han.

Danskere fravælger miljømærket vaskepulver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce