Danske virksomheder dumper på arbejdsmiljø


Danske virksomheder dumper på arbejdsmiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvdelen af de virksomhederne, som Arbejdstilsynet screener, har problemer med arbejdsmiljøet. Arbejdsgiverne tager ikke deres ansvar alvorligt, mener LO.

Mere end hver anden danske virksomhed har så store problemer med at overholde arbejdsmiljølovgivningen, at Arbejdstilsynet gentagne gange må tjekke op på, at der er kommet orden i tingene.

Det viser tal fra Arbejdstilsynet, som Ritzau har fået indsigt i.

Resultaterne får LO-sekretær Ejner K. Holst helt op i det røde felt.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Det viser, at arbejdsgiverne ikke tager deres ansvar alvorligt, siger han.

Men det alarmerende høje tal foruroliger ikke Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

- Statistikken behøver ikke sige alverden. Den behøver ikke være udtryk for dårlige tilstande, siger Thomas Philbert Nielsen, underdirektør i DA.

Det kan nemlig dække over en lang række forskellige små som store problemer, mener DA, hvis egne undersøgelser viser, at arbejdsmiljøet i Danmark er i topklasse i forhold til andre lande.

Arbejdstilsynet sætter alligevel ind mod virksomhederne, for lov er lov og den skal holdes. Når virksomhederne får dumpekarakter på arbejdsmiljøskalaen, får de et til flere påbud. Siden 2005 har tilsynet uddelt 103.538 påbud af forskellig art, og det får da også mellem 90 og 95 procent af virksomhederne til at rette ind.

Arbejdstilsynet har siden 2005 screenet 112.030 virksomheder - heraf er 1892 virksomheder anmeldt til politiet og 204 har fået bøder.

Danske virksomheder dumper på arbejdsmiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce