Danske frimærker flytter til Sverige


Danske frimærker flytter til Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fusion på frimærkeområdet i PostNord, der ejer Post Danmark, flytter produktion af danske mærker til Sverige.

Det svensk-danske postselskab PostNord fusionerer nu aktiviteter inden for frimærker i de to lande. Det gælder produktion, distribution og salg af mærkerne.

Hidtil har man arbejdet med frimærker i Kiruna og Kista i Sverige samt Ballerup i Danmark.

Fremover vil produktion og distribution ske fra Kista. Salg, kundekontakt og drift af en webshop flyttes til et nyt kundecenter i København, fortæller Lene Reipuert, chef for Frimærker i Post Danmark.

Sammenlægningen betyder, at den danske fysiske produktion af frimærker, der startede i 1933, flytter til Sverige. Det første danske frimærke blev udgivet i 1851, og indtil 1933 blev danske frimærker trykt hos H.H. Thielses Bogtrykkeri.

At PostNords frimærketrykkeri samles i Sverige betyder dog ikke, at frimærkerne - hverken de svenske eller danske - mister deres nationale karakter.

- I begge lande bevarer vi en enhed, som arbejder med design, valg af motiver og som sælger nationalt og internationalt, siger Lene Reipuert.

Den nye frimærkeenhed skal sikre en bedre økonomi i frimærkeforretningen og kaldes en naturlig følge af sammenlægningen af Post Danmark og Posten Sverige.

- Sammenlægningen sikrer en effektiv produktion, men det får ikke betydning for danske kunder. Vores frimærkeproduktion er blandt de mest innovative og anerkendte i verden, og det vil den fortsat være. Filatelister kan være sikre på, at der også fremover vil være unikke danske frimærker, siger Lene Reipuert.

Projektet ventes endeligt på plads ved udgangen af marts 2013.

Danske frimærker flytter til Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce