Danske chefer: Nul lønforhøjelse

Dem her bliver der ikke flere af efter forårets overenskomstforhandlinger - i hvert fald ikke hvis det står til mere end halvdelen af de knap 2000 ledere, som har fortalt Ofir.dk's Jobbarometer om deres forventninger til lønstigninger i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.
Foto: Martin Kierstein/Colourbox

Danske chefer: Nul lønforhøjelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over halvdelen af de danske ledere regner slet ikke med, at lønnen skal stige i forbindelse med nye overenskomster.

Overenskomster: Onsdag begynder de første forhandlinger om nye overenskomster for LO’s medlemmer, og LO har allerede vurderet, at der er plads til at lade lønningerne stige med op til 2,75 procent i år.

Men fra arbejdsgiverne lyder der helt andre toner: Ifølge Ofir.dk’s Jobbarometer forventer 54 procent af de private arbejdsgivere, at overenskomstforhandlingerne ender med nul procent i lønstigninger. Fire procent regner med, at lønningerne falder, mens 26 procent forventer stigninger på højst to procent.

Det skriver Business.dk.

Det er 1831 ledere med ansvar for rekruttering og ansættelse i private og offentlige virksomheder, der over for Ofir.dk’s Jobbarometer har svaret på deres forventninger til lønstigningerne.

Cheføkonom i LO, Jan Kæraa Rasmussen, siger til Business.dk, at arbejdsgivernes forventninger er urealistiske, for uden lønstigninger vil inflationen udhule værdien af de ansatttes løn:

- Det er næppe realistisk, at over halvdelen af de danske lønmodtagere i den private sektor vil gå ned i realløn. Økonomien er vendt nu. Der er i første omgang udsigt til et jobløst opsving, hvor arbejdsløsheden fortsætter med at stige. Derfor skal vi nok regne med lavere lønstigninger, end vi har været vant til de sidste 10-15 år, siger han.

Dansk Erhvervs cheføkonom, Jens Brendstrup, siger dog, at arbejdsgivernes forventninger er udtryk for, at virksomhederne stadig står i en alvorlig situation.

- Hvis vi får for høje lønstigninger, vil det hurtigt give sig udslag i endnu færre job, siger han til Business.dk.

Danske chefer: Nul lønforhøjelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce