Danske boligejere hamstrer flekslån


Danske boligejere hamstrer flekslån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flekslån fortsætter fremmarchen blandt de danske boligejere. Andelen med flekslån er nu på det højeste niveau nogensinde.

Der står flekslån på menuen hos stadig flere danskere, når de skal ud og låne penge til boligen. Nye tal fra Danmarks Nationalbank viser, at for realkreditinstitutternes samlede udlån er andelen af flekslån 63 procent.

Det er det højeste niveau nogensinde.

Det er især lån med den korteste rentetilpasning, der er efterspurgt. Tallene viser, at mere end tre fjerdedele af det variabelt forrentede udlån har rentetilpasning inden for et år - de såkaldte F1'ere.

Siden finanskrisen begyndte sin hærgen i efteråret 2008, er de korte renter dykket til et historisk lavt niveau. Og det er årsagen til, at danske boligejere for alvor har kastet deres kærlighed på flekslån, mener Realkredit Danmark.

Realkreditinstituttets seniorøkonom Lise Nytoft Bergmann peger i en kommentar på, at danske boligejere især kaster sig over flekslån, når forskellen mellem den lange og korte rente er større end tre procentpoint, som det har været tilfældet siden slutningen af 2008.

- Boligejerne tænker fortsat mere på mulige "rentetilbud", end på hvor stor en risiko de reelt ønsker i deres månedlige ydelse. Om lånet stemmer overens med boligejerens egen risikopræference, synes således at betyde mindre, udtaler seniorøkonom Lise Nytoft Bergmann.

Samtidig udgør afdragsfrie lån over halvdelen af det samlede realkreditudlån.

I november var det samlede realkreditudlån højere end samme periode sidste år, men der er stor forskel på, hvor meget de enkelte låntyper bidrager til væksten.

Hvor de afdragsfrie flekslån altså er steget markant det seneste år, er det gået modsat for de fastforrentede lån, med og uden afdrag, som igennem godt et halvt år er faldet.

Danske boligejere hamstrer flekslån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce