Danske banker i Luxembourg: Nul skattely hos os


Danske banker i Luxembourg: Nul skattely hos os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske banker har datterselskaber i Luxembourg. Deres kunder skal acceptere at bankoplysninger udleveres.

Storbanker som Nordea og Danske Bank har datterselskaber i Luxembourg, der fungerer under luxembourgske regler om bankhemmelighed. Men de afviser begge, at de er skattely-banker.

De siger samstemmende, at de glæder sig over, at Luxembourg åbner for udlevering af oplysninger om bankkonti fra januar 2015.

Direktør i Nordea Luxembourg Jhon Mortensen siger, at man ikke bliver kunde i Nordea uden at skrive under på, at bankoplysninger må udleveres til hjemlandet.

- Vi sikrer os ved, at kunde skriver under på, at vi sender oplysningerne om kontoen til relevante myndigheder. Det gør vi regelmæssigt hvert år af os selv. Det er et krav hvis du vil være kunde hos os, siger Jhon Mortensen til Ritzau.

Nordeas kundegruppe i Luxembourg er primært skandinaver, der er flyttet til udlandet. Jhon Mortensen ser frem til, at Luxembourg ophæver bankhemmeligheden og udleverer oplysninger fra januar 2015.

- Det hilser vi velkommen, vi er lidt generet af det renommé vi får fordi der er så megen diskussion om skattely for nærværende, siger Jhon Mortensen.

Samme melding kommer fra direktør Klaus Mønsted Pedersen, der er direktør i Danske Bank i Luxembourg.

- Med de nye regler fra januar 2015 slipper vi for den spøjse diskussion om Luxembourg er et skattely eller ikke skattely. Man har brugt bankhemmelighed til, at man ikke automatisk udvekslede data, siger Klaus Mønsted Pedersen.

Han slår fast, at man ikke bliver kunde hos Danske Bank uden at skrive under på, at bankoplysningerne kan udleveres.

- Og det bliver de automatisk. Desuden tager vi ikke kunder, der bor i Danmark. Vi har kun kunder, der flytter ud fra de markeder, hvor vi har filialstruktur.

- Flytter de centrum for deres livsinteresser og er tilstrækkelig store og internationale, tager vi dem, siger Klaus Mønsted Pedersen.

Danske banker i Luxembourg: Nul skattely hos os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce