Danske Bank tjener på privathospitaler


Danske Bank tjener på privathospitaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privathospitaler er både strategi og god forretning

Danske Bank tjener millioner på privathospitaler. Banken har gennem sine datterselskaber en millionforretning på privathospitalet Hamlet og afvænningscentret Majorgården. Men investeringerne er primært strategiske. Det handler om at lave et alternativ til det offentlige sundhedsvæsen, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Det er Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, der er den formelle medejer af de to privatklinikker. Og det er ikke kun med afkast for øje, at Danica har valgt at placere en del af pensionskundernes formue i private sygehuse, siger underdirektør i Danica Pension Kristoffer Bork.

- Alle vores investeringer er for at tjene penge til vores kunder, men her har vi yderligere det strategiske sigte at sikre et levedygtigt alternativ til den offentlige sektor. Udgangspunktet for vores ejerandel i de to selskaber er at sørge for, at der er et privat operationstilbud til vo- res kunder, som har sundhedssikringer gennem Danicas pensions- og forsikringsprodukter, siger Kristoffer Bork.

Med en ejerandel på 35 procent af Hamlet og 25 procent af alkoholcentret tjente bankkoncernen godt 10 millioner kroner på sit engagement i den private sundhedssektor sidste år.

Hamlet offentliggør ikke sine omsætningstal. I stedet oplyser hospitalet i sit årsregnskab, at bruttofortjenesten i 2007 udgjorde 143 millioner kroner. Hamlet forventer yderligere aktivitet i 2008 på baggrund af den øgede kapacitet, som etableringen af fem nye operationsstuer og 22 senge i TV-byens gamle lokaler i Søborg har givet mulighed for.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi fremover vil investere i andre private klinikker, men nu er vi foreløbig medejer af landets største privathospital, som er dobbelt så stort som nummer to, siger Kristoffer Bork til Nyhedsbrevet Finans. (ritzau)

Danske Bank tjener på privathospitaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce