Dansk svinekød halter bagefter


Dansk svinekød halter bagefter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske landmænd, der lever af at producere svinekød, tjener ikke så meget pr. kilo svinekød, som deres europæiske kolleger. Priserne ligger eksempelvis i Tyskland over en krone højere pr. kilo kød leveret til slagteriet.

Formanden for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, mener, at det er Danish Crowns skyld, at de danske svineproducenter halter bagefter:

- Vi har lidt svært ved at se, hvorfor vi ikke kan få en højere pris fra slagteriet. Det må være omkostningerne, der løber fra dem, da de andre europæiske slagterier kan give en bedre pris end den danske. Det eneste, vi sådan set har mulighed for, er, at vores slagteri får omkostningerne ned, så de kan give en bedre pris til os, siger Torben Poulsen.

Prisen på svinekød er i Danmark en af de laveste i Europa. Ifølge Børsen vil de danske svineproducenter i 2003-04 komme op på en kilopris på 8,97 kroner, mens prisen i Tyskland i øjeblikket er 10,60 kroner pr. kilo svinekød. Henrik J. Enderlein, der er formand for Landboforeningen Syd, siger til avisen, at prisen er skuffende, og at den slet ikke matcher, hvad der sker ude i verden. Han går ud fra, at de høje priser på svinekød på verdensmarkedet, som ikke er smittet af på de danske svineproducenter, må ligge opsparet i slagteriet.

Umiddelbart ser det dog en smule lysere ud for de danske svineproducenter end tidligere. Generelt er prisen pr. kilo svinekød nemlig steget.

- Svineprisen er kommet lidt op i Danmark - og det er vi meget glade for - men problemet er bare, at den er kommet højere op i udlandet. Den dag bøtten vender, er det vigtigt, at vi er bedre rustet end vores konkurrenter i udlandet. Derfor er det meget vigtigt, at vi får en god pris nu, så vi er klar til den næste nedtur, siger formanden. (ritzau)

Dansk svinekød halter bagefter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce