Dansk pelssalg sætter rekord


Dansk pelssalg sætter rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark er førende på verdensmarkedet for minkskind. Salget til Kina, hvor krisen ikke mærkes, buldrer frem. Ny omsætningsrekord på pelsauktionen i Glostrup.

På kun fire dage har de danske pelsdyravlere solgt fire millioner minkskind til en værdi af 1,4 milliarder kroner.

Dermed sætter pelsauktionen på Kopenhagen Fur i Glostrup ny omsætningsrekord.

Efter at have været i et kritisk søgelys på grund af påstande om dyremishandling glæder pelsdyrbranchen sig over den afsluttede auktion.

- Det er dejligt, at vi som et velfærdsbærende erhverv kan levere et resultatet af denne kaliber midt i en alvorlig krisetid, siger administrerende direktør Torben Nielsen i pressemeddelelse.

Over 500 internationale kunder deltog på auktionen. Omkring halvdelen var fra Kina, hvor økonomien buldrer derudaf, uagtet at resten af verden kæmper med økonomisk tilbagegang. 

Godt hjulpet af en meget kold vinter har detailsalget af pels på det kinesiske marked overgået enhver forventning, og i de seneste par måneder har de kinesiske fabrikanter manglet skind.

Efterspørgslen fik allerede i december minkprisen til at stige med 36 procent, og på den netop overståede februarauktion fik prisen yderligere en stigning på 13 procent.

Den gennemsnitlige pris på danske såvel som udenlandske minkskind endte på 324 kroner, og det er et meget højt niveau, oplyser Kopenhagen Fur.

Dansk pelssalg sætter rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce