Dansk medicin forfalskes


Dansk medicin forfalskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske virksomheder går ikke fri, når det gælder forfalskning af lægemidler og teknisk tilbehør.

Forfalsket medicin handler ikke kun om produkter som Viagra og Tamiflu, der bliver solgt via tvivlsomme hjemmesider. Kriminelle forsøger også i stigende grad at snige forfalskninger af mindre kendte lægemidler og medicoteknisk tilbehør ind i den lovlige del af distributionskæden. Det har Danmarks tre største medicinalfirmaer Novo Nordisk, H. Lundbeck og Leo Pharma måtte sande, skriver Berlingske Business.

Novo Nordisk har netop måttet trække et helt parti måle til selskabets insulinpenne tilbage fra det britiske marked, fordi det var lykkedes svindlere at få et parti falske Novo-nåle ind på de britiske apoteker.

Lundbeck forsøger i øjeblikket at stoppe forfalskede pakninger af depressionsmidlet Cipralex/Cipramil fra EU-landet Bulgarien via De Arabiske Emirater til Libanon og Leo Pharma har måtte etablere et fintmasket overvågningssystem, efter at selskabet i 2004 fik forfalsket en penicillinsalve i Mellemøsten.

I Danmark hvor distributionen af medicinalvarer varetages af ganske få distributører, er der endnu ikke fundet forfalsket medicin eller tilbehør på apotekerne. I lande som Storbritannien og Tyskland, der har store komplicerede distributionssystemer er problemet i kraftig vækst.

Dansk medicin forfalskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce