Dansk konkurrenceevne har tabt pusten


Dansk konkurrenceevne har tabt pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun Grækenland, Spanien og Italien har klaret sig dårligere end Danmark, siden krisen ramte i 2008.

Den globale konkurrence om ordrer er blevet mere intens, men Danmark får baghjul i konkurrencen om dem.

Siden krisen ramte i 2008, har Danmark haft en negativ vækst på 0,7 procent om året, og kun de gældsplagede sydeuropæiske lande som Grækenland, Spanien og Italien har klaret sig dårligere end Danmark.

Det fremgår af Dansk Industris Globaliseringsredegørelse, der for niende gang tager temperaturen på den danske konkurrenceevne. DI har målt på 89 indikatorer sammenlignet med de øvrige 32 OECD-lande samt Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

Resultat viser, at der er behov for en ambitiøs vækstplan, mener administrerende direktør i DI Karsten Dybvad.

- Danmark har tabt pusten under krisen. Vi har tabt flere topplaceringer inden for de områder, vi måler på. Vi er gået hen og blevet middelmådige på en stor del af de felter, hvor vi tidligere var blandt verdens fremmeste, siger Karsten Dybvad.

I 2008 lå Danmark i den øverste tredjedel på 60 procent af de indikatorer, DI måler på. I 2013 er det nede på 44 procent. Det er et udtryk for, at andre lande bevæger sig hurtigere fremad end Danmark.

- Det er jo ikke godt nok, at vi er blevet lidt dygtigere, lidt billigere, lidt smartere, hvis konkurrenterne i samme periode er blevet meget dygtigere, meget billigere og meget smartere.

- Så taber vi. Og gør vi det, har det alvorlige konsekvenser for hele vores samfund, fordi færre ordrer betyder lavere vækst, færre job og mindre velstand, siger Karsten Dybvad.

DI-direktøren peger på, at Danmark må gøre op med sin store akilleshæl: At det er for dyrt at drive virksomhed i Danmark sammenlignet med landene omkring os.

- Vi har flere klare styrker, der kan bringes i spil, så vi får væksten op i tempo. Men det forudsætter, at vækstplanen bliver gennemført som et første skrift mod at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne og tiltrække nye investeringer og job til Danmark, siger Karsten Dybvad.

Dansk konkurrenceevne har tabt pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce