Dansk ingeniørkoncern vil sælge ud af tysk forretning


Dansk ingeniørkoncern vil sælge ud af tysk forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLSmidth sætter en del af forretningen til salg for at ruste sig til fremtiden. Underskud efter tredje kvartal

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth sætter en del af forretningen til salg som led i en proces, der skal sikre fremtiden for selskabet. Det skriver FLSmidth i regnskabet for tredje kvartal.

Det er en del af butikken, som ligger i Wadgassen i Tyskland, og som tager sig af maskiner til godshåndtering som for eksempel til at laste skibe.

Forretningen udskilles med henblik på at få den solgt, og det koster umiddelbart 90 ansatte i Tyskland jobbet, skriver FLSmidth i regnskabet.

Oplysningen kommer efter et kvartal, hvor ordrerne voksede, men omsætning gik tilbage i forhold til samme periode sidste år, og bundlinjen var et underskud på 84 millioner kroner.

- Tredje kvartals regnskab viser, at vi leverede et solidt resultat og sikrede en stærk ordreindgang på trods af en svær markedssituation, siger topchef Thomas Schultz i en kommentar til regnskabet.

- Desuden styrker vi forretningen yderligere ved at flytte vores drift- og vedligeholdelsesforretning (O&M) fra vores service division til vores cement division og ved at sætte vores bulkmaterialehåndteringsforretning til salg, tilføjer han.

FLSmidth henter flere ordrer hjem, selvom markedsforholdene er svære, lyder det i regnskabet. 16 procent flere ordrer kom i hus i tredje kvartal i år i forhold til samme periode sidste år.

Men samtidig falder omsætningen syv procent til 4,6 milliarder kroner, og resultatet før skat blev 152 millioner kroner mod 314 millioner kroner samme periode sidste år.

Bundlinjen efter skat var et underskud på 84 millioner mod tidligere 215 millioner.

De såkaldt ikke-fortsættende aktiviteter - den del af forretningen der sælges fra - bidrager med et minus på 189 millioner kroner, hvoraf de 81 millioner kroner er nedskrivninger.

Dertil kommer omkostninger til restruktureringer, som ikke er specificeret.

Samlet set justerer koncernen i regnskabet for 3. kvartal sine forventninger til hele året som følge af frasalget og derfor indgår som en ophørt aktivitet.

Ændringen betyder, at FLSmidth nu regner med en omsætning på 19-20 milliarder kroner mod tidligere ventet 19-21 milliarder kroner.

Dansk ingeniørkoncern vil sælge ud af tysk forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce