Dansk fragtskib skræmmer pirater med skud


Dansk fragtskib skræmmer pirater med skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formodede pirater tog flugten efter varselsskud fra dansk fragtskib fra rederiet Norden.

Der skulle fem varselsskud til for at stoppe formodede pirater i at angribe det danske tørlastskib Nord Neptune fra rederiet Norden med 20 besætningsmedlemmer om bord.

Episoden fandt sted den 3. maj tidligt om morgenen, da ni bevæbnede personer i en hurtiggående motorbåd nærmere sig det 225 meter lange fragtskib ved Aden-Bugtens munding mellem Yemen og Somalia.

Kommunikationschef i rederiet Norden Hans Bøving, siger, at nødblus ikke var nok.

- Selv om der blev affyret nødblus for at gøre den hurtiggående motorbåd opmærksom på, at den var opdaget fortsatte motorbåden, indtil den var 400 meter fra fragtskibet.

- Efter aftale med skibets danske kaptajn affyrede de bevæbnede vagter om bord fem varselsskud, og det fik motorbåden til at afbryde jagten og ændre kurs væk fra Nord Neptune, siger Hans Bøving.

Ifølge Bøving blev der observeret våben om bord i motorbåden.

Det var første gang, rederiet Norden satte bevæbnede vagter på et af sine skibe - og der blev brug for dem.

I dag sejler fem af rederiets skibe med bevæbnede vagter for at beskytte besætningerne mod piratangreb.

Det er tredje gang på et halvt år at rederiet Norden er udsat for episoder med somaliske pirater. I december sidste år åbnede pirater ild mod et af rederiets produkttankskibe, der sejler under Singapore-flag.

Piraterne angreb fra et kapret moderskib, hvorfra de satte hurtiggående motorbåde i vandet. Piraterne skød med automatrifler og granatkastere, men det lykkedes tankeren at manøvrere sig fri af piratangrebet.

I februar i år blev et tørlastskib angrebet, men også dette skib og besætning fik rystet piraterne af sig - blandt andet ved at affyre nødblus mod dem.

Dansk fragtskib skræmmer pirater med skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce