Dansk astronaut meddeler at missionen på ISS går godt


Dansk astronaut meddeler at missionen på ISS går godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet i rummet lever op til forventningerne, fortæller Andreas Mogensen i et direkte interview med TV2 News

Den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, meddeler i et direkte interview, at missionen på den internationale rumstation ISS går godt, og at den lever op til hans forventninger.

- Det går rigtig godt med de videnskabelige forsøg. Alle eksperimenterne skrider fremad, siger Andreas Mogensen til TV2 News.

Den danske astronauts tid på ISS er planlagt til mindste detalje, fordi Andreas Mogensen skal nå at gennemføre flere videnskabelige forsøg.

Lige nu er han blandt andet i gang med at teste et såkaldt skinsuit, der skal holde sammen på astronautens rygsøjle, da den kan blive beskadiget under vægtløshed.

Ud over de videnskabelige forsøg på ISS, fortæller Andreas Mogensen også om, hvordan oplevelserne i rummet har været.

- Det var en meget unik oplevelse at se Danmark fra rummet, det havde jeg ikke forventet, jeg ville få mulighed for, fortæller Andreas Mogensen til TV2 News.

Den vægtløse tilværelse har både påvirket Andreas Mogensen psykisk og fysisk. Vægtløsheden har givet ham ondt i ryggen, men det er ifølge den danske astronaut ikke et stort problem. Dog fortæller han, at det også påvirker ham psykisk.

- Selvom jeg ikke bruger nogen kræfter på at bevæge mig rundt, savner jeg fornemmelsen af at kunne sætte mig i en behagelig sofa og slappe af, siger han til TV2 News.

Professor John Leif Jørgensen fra DTU Space fortæller, at det ikke er underligt, at Andreas Mogensen føler behov for at sætte sig og slappe af. Det er nemlig meget hårdt at arbejde, når man er vægtløs.

Han siger til TV2 News, at man i vægtløs tilstand hurtigt bliver træt, da kroppen mister fornemmelsen af, hvad der er op og ned, og derfor bruger mere energi end normalt.

Rejsen til ISS er Andreas Mogensens drengedrøm, der er gået i opfyldelse, men alligevel slutter han interviewet med at sende en hilsen til sin familie og sige, at han glæder sig til at gense dem efter hans udflugt til rummet.

Andreas Mogensen er næsten halvvejs med sit otte dage lange ophold på ISS. Han blev sendt af sted onsdag morgen, og efter to dages rejse nåede han frem til rumstationen fredag morgen. Han har derfor arbejdet med videnskabelige forsøg siden lørdag.

Dansk astronaut meddeler at missionen på ISS går godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce