Dansk Energi ser muligheder i ny tysk kurs


Dansk Energi ser muligheder i ny tysk kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Energi venter ikke en fordobling af el-priser og ser muligheder i tysk atomkraftbeslutning.

Dansk Energi vurderer, at det er sat på spidsen, når svenske eksperter siger, at den tyske beslutning om at udfase atomkraft inden 2022 kan fordoble elpriserne.

- Vores indgang er, at en fordobling af elprisen er sat på spidsen set med danske øjne. Hvis al a-kraft i Tyskland skrottes, øges elpriserne i Tyskland. Det betyder også øgede priser i Danmark, men det slår igennem i mindre omfang, hedder det i en erklæring fra Dansk Energi.

- I dag har den danske eksport af el en værdi på 2,5 - 4,5 milliarder kroner. De øgede priser kan "udnyttes" til at få sat skub i etablering af vedvarende energi. Værdien på dansk vedvarende energi og kraftværker vil stige med tyskernes beslutning om udfasning af a-kraft, pointeres det videre.

De danske forretningsmuligheder ligger især inden for vedvarende energi, energieffektivitet samt effektive kraftværker på biomasse, kul eller gas.

En svensk professor i energisystemer, Björn Karlsson fra Linköpings universitet, kalder den tyske beslutning for "panikagtig" og forudser mange ubehagelige konsekvenser.

- Højere priser på el i hele Europa vil være følgen, siger han og understreger, at priserne måske vil blive fordoblet.

Næsten alle de 17 resterende atomkraftværker i Tyskland skal tages ud af drift i 2021, og den sidste reaktor skal skrottes i 2022.

Dansk Energi ser muligheder i ny tysk kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce