Dansk Byggeri: Alle virksomheder har et uddannelsesansvar

Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri, mener at alle virksomheder har et ansvar for at ansætte lærlinge. Det gælder også udenlandske virksomheder. FOTO: Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Alle virksomheder har et uddannelsesansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl forstår godt de udenlandske virksomheders udfordringer med det danske uddannelsessystem, men opfordrer alligevel alle til at ansøge om lærlingepladser. Det er vigtigt, at alle tager ansvar for at uddanne fremtidens lærlinge, mener hun.

Hvad er det for nogle krav, der skal opfyldes, før en virksomhed kan få lov at ansætte lærlinge?

- Man skal være godkendt som læreplads, og det skal være til det enkelte fag. Virksomheden skal sende en ansøgning til det faglige udvalg på det lokale uddannelsessted. Herefter vil der så være en snak med virksomheden, for eksempel i forhold til, om man kan ansætte en lærling til en hel praktikplads eller kun en del af det. Og derefter bliver man godkendt, hvis alting er i orden.

Hvad tænker I om den kritik, der har været af udenlandske virksomheder, der ikke har lærlinge?

- Jamen vi tænker, at det da er en stor mundfuld for de udenlandske virksomheder, og at det selvfølgelig er noget, der skal sættes ressourcer af til. Sådan vil det også være, hvis en dansk virksomhed tager til Italien eller Tyskland. Men alligevel er det noget, vi opfordrer alle vores virksomheder til at gøre. Vi mener, at det er vigtigt, at vi får uddannet fremtidens arbejdskraft, og at alle har det uddannelsesansvar. Ellers risikerer vi at mangle rigtig mange indenfor byggeri og anlæg.

Kan I forstå, at flere udenlandske virksomheder mener, at ansøgningsprocessen er for langvarig og bureaukratisk?

- Jeg tror altid, at det er svært at sætte sig ind i et andet lands uddannelsessystem, fordi det er anderledes end i hjemlandet. Og selvfølgelig kan det være en omstændig proces. Men det er en nødvendig proces, fordi vi er nødt til at sikre, at virksomheden opfylder de krav, der er, og at lærlingene får noget uddannelsesrelevant arbejde. Vi har dog forsøgt at gøre det nemmere for de udenlandske virksomheder. For eksempel har vi en rådgiver ansat til at hjælpe dem, og selve ansøgningsprocessen kan læses på engelsk. Og man kan sige, at når først man som virksomhed har sat sig ind i processen, så vil det være nemmere at ansøge, næste gang man skal udføre arbejde i Danmark.

Dansk Byggeri: Alle virksomheder har et uddannelsesansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce