Danmark vil give en ekstra hånd til Afrika


Danmark vil give en ekstra hånd til Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke håber, at EU-støtte vil få flere unge afrikanere til at udleve den afrikanske drøm i Afrika.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har torsdag fordoblet det danske bidrag til en ny EU-fond, der skal hjælpe med at opbygge de afrikanske lande.

Onsdag lovede han mindst tre millioner euro (22,5 millioner kroner) til fonden, og torsdag siger Løkke, at topmødet med Afrika er gået så godt, at Danmark giver seks millioner euro (45 millioner kroner) til fonden, der starter med i alt 1,8 milliarder euro (13,5 milliarder kroner).

Lars Løkke Rasmussen ser fonden som endnu et bidrag til en mangeårig indsats for at yde strategisk bistand for at skabe mere vækst og velstand i Afrika.

- Fonden kan forhåbentlig bidrage til, at en række unge afrikanere, der desperat begiver sig i retning af Europa for at udleve drømmen om et bedre liv, vælger at prøve at realisere den afrikanske drøm i Afrika, siger Lars Løkke Rasmussen.

Samtidig håber han, at topmødet mellem EU og Afrika vil blive husket for, at "de afrikanske lande genbekræfter deres forpligtelse til at tage deres borgere, der opholder sig illegalt i Europa, tilbage".

- Men jeg må også sige, at når jeg lytter til indlæggene, så bliver der noget at arbejde med bagefter for at sikre, at den genbekræftelse også realiseres, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han siger dog samtidig, at topmødet mellem EU og Afrika ikke bliver det, der løser migrationsproblemerne i forhold til Afrika.

- Men vi tager et skridt, siger den danske statsminister.

Topmødet mellem EU og Afrika på Malta har samlet stats- og regeringschefer fra flere end 50 lande.

Sidste år kom hver anden flygtning eller migrant, der nåede til Europa, fra Afrika, men i år, hvor strømmen af syriske flygtninge har nået uforudsete højder, er det én ud af seks.

Danmark vil give en ekstra hånd til Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce