Danmark taber kampen om turisterne


Danmark taber kampen om turisterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En international førende turismeekspert advarer Danmark mod moms og grænsekontrol

Danmark spilder sine muligheder som turist destination ved at kræve verdens højeste moms og indføre udvidet grænsekontrol.

Så kontant lød opsangen mandag fra en førende international turismeekspert på Turismens Vækstkonference i Tivoli Congres Center.

- Disse konkrete faktorer kan medvirke til at give Danmark dødsstødet som attraktiv turisme destination, når mange andre billigere lande samtidig kæmper dedikeret for at trække kunderne i deres retning, lød budskabet fra David Scowsill, som er formand for World Travel & Turism Council.

Også de danske turistaktører mener, at staten er for defensiv. Vækst kræver risikovilje, hvis Danmark ikke skal sakke bagud af turist dansen.

Turismen i Danmark fik et knæk, da krisen satte ind, men administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen, roser aktørerne i branchen, fordi de ufortørnet har arbejdet videre med at tiltrække turister, konferencer og investorer.

- Resultaterne er flotte, men hvis der ikke er politisk vilje til vækst på området, kan vi ikke konkurrere internationalt. Væksten er betinget af både offentlige og private investeringer, siger han.

På konferencen blev årets fyrtårnsprojekt inden for turisme kåret blandt ti nominerede. Det blev den Blå Planet - det nye Danmarks Akvarium, som bygges på Amager lige nu. Projektet dystede imod blandt andre Copenhagen Connected, Cruise Copenhagen Network, Randers Regnskov og Cold Hawaii ved Vesterhavet.

Danmark taber kampen om turisterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce