Danmark står fast: Tager ingen EU-kvoteflygtninge

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) er mandag til europaministermøde i Bruxelles. Senere mandag mødes udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) med sine EU-kolleger for at diskutere den kriseplan, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, fremlagde i sidste uge. Arkivfoto.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix Denmark

Danmark står fast: Tager ingen EU-kvoteflygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark har taget flere flygtninge end dem, der ville have været i en dansk kvote, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) før mandagens møde i Bruxelles.

Danmark står ligesom Storbritannien uden for EU's samarbejde om udlændingepolitik og vil ikke have nogen kvote, når EU skal fordele i alt 160.000 flygtninge imellem EU-landene.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) mandag ved ankomsten til et europaministermøde i Bruxelles.

- Vi har taget flere end dem, der ville have været i vores kvote, hvis det var blevet fordelt. Og vi vil fortsætte med at tage mange, siger Kristian Jensen.

- Men vi er ikke en del af det samarbejde, hvor man fastsætter kvoter, så vi har ikke noget at melde ind, siger han.

Ifølge en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau blandt 1038 repræsentativt udvalgte danskere, vil et stort flertal af danskerne ellers gerne tage imod flygtninge, som fordeles af EU.

78,2 procent af adspurgte i undersøgelsen bakker op om, at Danmark går med, hvis EU-landene bliver enige om en fælles fordeling af flygtninge.
Læs mere: Flertal af danskerne vil med i EU-flygtningeplan

EU's justits- og indenrigsministre med ansvar for flygtningeområdet er senere mandag hasteindkaldt til krisemøde i Bruxelles, efter at en historisk menneskestrøm i den seneste tid er skyllet ind over Europa.

Her skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og ministre fra de andre EU-lande diskutere den kriseplan, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i sidste uge fremlagde i sin State of the Union-tale.

Planen omfatter et obligatorisk kvotesystem - udregnet land for land ved at regne på en række nøgletal - til fordeling af i alt 160.000 flygtninge ud over EU-landene over de kommende to år.

Samtidig foreslog han også et permanent kvotesystem til fordeling af flygtninge under fremtidige kriser.

Desuden vil EU styrke de ydre grænser i Schengen-samarbejdet og gøre mere for at bekæmpe årsagerne til, at økonomiske migranter søger til Europa.

Flygtningekrisen har sat sammenholdet mellem de 28 EU-lande på en voldsom prøve, og EU-præsidenten Donald Tusk sagde fredag, at han vil indkalde til et ekstraordinært topmøde, hvis håndteringen af krisen bliver ved med at splitte medlemslandene.

Danmark står fast: Tager ingen EU-kvoteflygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce