Danmark nægter italienske landmænd støtte


Danmark nægter italienske landmænd støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Italien må ikke længere give statsstøtte til landmænds opkøb af jord. EU dropper tilladelsen til støtten, efter at Danmark og tre andre lande har sagt stop.

Danmark træder på EU-bremsen og nægter italienske landmænd mere statsstøtte til udvidelser af deres landbrug.

Der sker på et møde for EU's landbrugsministre i Bruxelles, hvor det ville kræve enstemmighed at fortsætte en EU-tilladelse til støtten. Men Danmark og tre andre lande har sagt nej.

Italienske landbrug er generelt små og har brug for at udvide, så de er bedre stillet i konkurrencen med de øvrige europæiske landmænd, har det lydt i italienernes anmodning. Da bankerne ikke vil låne dem penge midt i en krisetid, må den italienske regeringen fortsat kunne hjælpe, mener den.

Men det er italienernes egen skyld, mener de i Folketingets Europaudvalg. Den italienske arvelovgivning giver alle arvinger ret til en bid af jorden, når en landmand dør, og derfor deles landbrugene konstant op i mindre stykker.

Derfor besluttede Europaudvalget på et møde 12. februar at sende regeringen til Bruxelles med et "nej" i tasken, selvom fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) gerne ville sige ja.

- Det kan ikke være rigtigt, at hver eneste gang der er en ældre landmand, der dør, så skal deres jordlodder deles op i tre-fire stykker, og så skal de unge have statsstøtte til at købe mere jord, så de kan leve af det, siger formand for Europaudvalget, Anne Marie Meldgaard (S) til maskinbladet.dk.

Et gennemsnitligt italiensk landbrug er på 7,6 hektar mod det europæiske gennemsnit på 13,3 hektar.

Danmark nægter italienske landmænd støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce