Danske virksomheder outsourcer i stor stil, og det er erhvervsministeren godt tilfreds med. Men han er bekymret for, at det gør ud over den hjemlige forskning.
Ikke kun industriarbejdspladser, men også forsknings- og udviklingsopgaver outsources i stigende grad til udlandet, og det bekymrer erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) midt i glæden over, at Danmark er i front i disciplinen international outsourcing til udlandet.

Ikke mindst Indien er en betydelig modtager af it- og forsknings- og udviklingsopgaver fra danske såvel industri- som servicevirksomheder.

- Udflytning af forskningsopgaver er naturligvis bekymrende, hvis det skyldes, at det ikke er attraktivt at forske i Danmark, eller at vi har mangel på talent her i landet. Jeg finder det afgørende, at det er attraktivt at placere videntunge arbejdsopgaver i Danmark. Her spiller vilkårene for virksomhedernes forsknings- og patentaktiviteter en vigtig rolle. Med globaliseringspuljen satser vi målrettet på forskning, og antallet af ph.d. studerende stiger allerede støt, siger Bendt Bendtsen i en kommentar til undersøgelsen i 14 lande af omfanget af virksomheders outsourcing.