Dankort-terminalerne havde også travlt i august


Dankort-terminalerne havde også travlt i august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dankort-forbruget rundede 30 milliarder kroner i august måned. Det svarer til en stigning på syv procent.

Danskerne var også flittige med dankortet i august måned, hvor der blev gennemført hele 104 millioner transaktioner for et samlet beløb på 30 milliarder kroner.

Det svarer lige knap til niveauet for juli måned, men sammenligner man med august sidste år er der tale om en vækst på syv procent i det omsatte beløb.

Stigningen skal dog tages med forbehold, forklarer cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea.

Han minder om, at dankortforbruget generelt er stigende, fordi flere og flere dropper kontanterne, og at brugen af Mobilepay også tælles med. Korrigerer man for disse faktorer, er stigningen kun 2,5 procent.

Det er en smule højere end Nordeas skøn for væksten i privatforbruget i år, som ligger på 1,8 procent.

- Der er meget snak om, at der måske kan komme en ketchupeffekt på privatforbruget, som har ligget underdrejet i flere år.

- Den kan vi ikke love kommer, men der er ingen tvivl om, at forudsætningerne for en pæn fremgang i privatforbruget er til stede, siger Helge Pedersen.

I Danske Bank hæfter privatøkonom Las Olsen sig ved, at dankortforbruget i august var lavere end i juli, og at sommeren generelt har været kendetegnende ved et lavt forbrug.

- Tilbage står et billede af et privatforbrug, der ikke rigtig er i fremgang. Alt i alt over de seneste tre måneder er Dankortomsætningen i handlen blot steget med 0,2 procent, og det peger faktisk mod en direkte tilbagegang, siger Las Olsen.

Han påpeger, at forudsætningerne for et øget forbrug er til stede i form af stigninger i reallønnen, beskæftigelsen og huspriserne, men at husholdningerne også trækkes med en stor gældsbyrde.

Dankort-terminalerne havde også travlt i august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce