Dankort-løsning udskudt


Dankort-løsning udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFVIST: Bankerne nægter at suspendere gebyret

Det er ikke nemt at være minister med ansvar for bankerne.

Den erkendelse nåede erhvervsminister Bendt Bendtsen i går. Efter et møde med partierne bag loven om Dankortet var den væsentligste konklusion:

- Nu skal tingene undersøges til bunds, og så handler vi ud fra det, sagde ministeren. Tidligere på dagen havde han personligt talt i telefon med Peter Straarup, direktør i Danske Bank, og bedt ham om at suspendere gebyrerne, mens undersøgelserne pågår. En bøn der kom i stand efter massivt politisk pres fra bl.a. Dansk Folkeparti.

Men bankdirektørens svar til ministeren var ganske klart.

- Han sagde nej, fortalte Bendt Bendtsen. Han havde svært ved at skjule sin egen irritation over sagen, der ifølge ham primært kan lastes parterne og ikke politikerne.

- Det er dem, der har bedt os om at lave en lovgivning, der kunne passe til deres aftale. Nu vil jeg gerne have at vide, om de stadig står ved den aftale. Og derfor agter jeg igen at indkalde bankerne, Forbrugerrådet og detailhandelen, sagde Bendt Bendtsen.

Tilbagetog

Før mødet var både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti klar til at kræve, at gebyrerne blev suspenderet, men efter mødet var tone mere afdæmpet. Jan Trøjborg (S) erklærede sig blot tilfredse med, at tingene nu kulegraves.

- Bl.a. glæder jeg mig da til at få belyst, hvorfor 80.000 butikker opkræver gebyret selv om de ikke behøver det, sagde Jan Trøjborg.

En af de varmeste fortalere for at fjerne gebyret, mens området undersøges var derimod synligt skuffet efter gårsdagens møde.

- Jeg synes, det er ejendommeligt, at bankerne ikke ville være med til at suspendere gebyrerne. Det er jo deres kunder, men bankerne har åbenbart magten. Nu bliver det bare ved med at køre, og det kan ingen holde til. Det må for pokker få en afslutning, siger Colette Brix (DF).

De nye undersøgelser skulle ifølge Bendt Bendtsen være klar i marts.

Dankort-løsning udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce