Dankort brugt flittigt i december


Dankort brugt flittigt i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne havde god gang i deres dankort i december, viser nye tal fra PBS. Markant positiv overraskelse, mener Danske Bank-økonom.

Omsætningen fra brug af dankort nåede i december op på 27,6 milliarder kroner, viser nye tal fra betalingskortselskabet PBS. Korrigeret for sæsonudsving er der tale om en stigning på pæne 4,3 procent i forhold til november.

Set i forhold til samme måned året før lå omsætningen 6,1 procent højere. Julehandlen blev med tal fra både november og december 3,4 procent større end i 2008.

Tager man højde for inflation og for, at kort stadig i nye tilfælde erstatter kontanter, er der nok kun tale om en beskeden fremgang i julehandlen, konstaterer Danske Banks privatøkonom, Las Olsen.

- Det er en markant positiv overraskelse, at forbruget er steget så meget ved udgangen af et 2009, der ellers mest har budt på skuffelser, når det gælder forbruget i Danmark, siger Las Olsen til tallene.

Han mener, at mange danskere har taget forskud på de skattelettelser og det fald i renten på deres boliglån, som de får glæde af i 2010.

- Det lover godt for udviklingen, når pengene så rent faktisk viser sig på kontoen, mener Las Olsen.

Privatforbrugets udvikling afhænger af flere forhold. Arbejdsløsheden er på vej op. Omvendt er der stadig flere tegn på en ende på den økonomiske krise.

En stor joker er udviklingen i huspriserne. Lige nu er der tegn på stabilisering eller måske endda stigninger nogle steder, men det kan meget vel vende, når renten begynder at stige igen.

Las Olsen mener, at PBS-tallene for december overhaler tal, som Danmarks Statistik fredag lægger frem vedrørende november. Her ventes et fald i omsætning - men i december vendte billedet altså til det bedre.

Dankort brugt flittigt i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce