Danish Crown lukker to slagterier

Danish Crown lukker to slagterianlæg
Foto: POLFOTO/Anders Brohus

Danish Crown lukker to slagterier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor spareplan hos Danish Crown. Mindst to slagterianlæg lukkes, og lønomkostningerne skal barberes med 20 procent.

En stor spareplan er på vej hos Danish Crown, som i løbet af de kommende 6-18 måneder betyder, at mindst to danske slagterianlæg bliver lukket, oplyser Danish Crown.

Der er endnu ikke sat tal på, hvor mange, der skal fyres, men det står klart, at ledelsen vil reducere lønomkostningerne med 20 procent for at sikre Danish Crowns konkurrenceevne. Kravet er ufravigeligt.

- Det meget høje lønomkostningsniveau er et helt afgørende parameter, når vi taler om konkurrencedygtighed som international virksomhed i Danmark. Derfor er det også et ufravigeligt krav, at vi i samarbejde med medarbejderne skal reducere lønomkostningerne med 20 procent. Det kræver nytænkning fra begge parter, siger administrerende direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen i en pressemeddelelse.

Planerne blev fremlagt på et repræsentantskabsmøde i Herning i dag, og de vil ifølge ledelsen sikre både svineproducenterne og de danske arbejdspladser.

Et af de store problemer for Danish Crown er, at flere svinebønder vælger at sende deres grise til Tyskland for at blive slagtet i stedet for at bruge Danish Crown.

- Den seneste svinetælling betyder, at vi inden for de næste uger atter skal nedlægge danske arbejdspladser. Det er ikke en holdbar situation, og det er den, vi nu tager initiativ til at få vendt med en massiv indsats i virksomheden, men det sker ikke uden opbakning, siger Kjeld Johannesen.

Også strukturændringer og en ny afregningsmetode er en del af de store spareplaner.

Danish Crown har i forvejen lukket 10 afdelinger og fyret 2700 medarbejdere det seneste år.

Danish Crown lukker to slagterier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce