Dan-Sun konkurs - 13 uden job

Jens Peter Henriksen, der startede det soleventyr, der nu er begæret konkurs.
Foto: Jørgen Hansen

Dan-Sun konkurs - 13 uden job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsk solariefirma begærer sig selv konkurs 13 ansatte uden job

Dan-Sun Europe, der i en årrække var en fynsk solstrålehistorie, har begæret sig selv konkurs.

Det efterlader 13 ansatte uden job.

Administrerende direktør Bent Anker Villumsen peger på to afgørende faktorer, der har sendt virksomheden til økonomisk tælling: et dårligt marked, der er præget af finanskrisen samt mediernes fokus på det skadelige i for meget solariesol.

- Det er nok specielt i Danmark, at branchen ikke har det godt, men vi har heller ikke været dygtige nok til at nedbringe vores udgifter i takt med, at det gik dårligere i branchen, siger Bent Anker Villumsen.

Det er ikke mere end et års tid siden, at Dan-Sun Europe havde 26 heltidsansatte, men 2008-regnskabet viste et underskud på 9,7 millioner kroner før skat.

Selskabet forventede dog at kunne forbedre indtjeningen og havde på det tidspunkt grønt lys fra bankforbindelse og hovedleverandører til at fortsætte.

Dan-Sun Europe var faktisk en gedigen fynsk erhvervssucces, der så dagens lys, da Beauvais lukkede sin virksomhed i Havnegade i Odense.

Samtidig mistede selskabets fynske produktionsleder Jens Peter Henriksen sit job, men han begyndte i stedet for at importere og sælge solarier.

Økonomisk skinnede solen i mange år på det fynske selskab, som i 2001 gik sammen med Royal Consul Europe A/S. Samtidig flyttede Royal Consuls direktør og medindehaver, Bent Anker Villumsen, til Odense, hvor han kom ind i koncernledelsen.

Bent Anker Villumsen og Jens Peter Henriksen indgår i ejerkredsen sammen med JK-Holding GmbH i Tyskland.

Dan-Sun konkurs - 13 uden job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce