Damixa kører på halv kraft

Damixa-direktør Kim Kenlev satser blandt andet på, at en forstærket markedsføring af de fynske armaturer kan skaffe virksomheden en større markedsandele.
Foto: Kim Rune

Damixa kører på halv kraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtlige 166 timelønnede er sendt på fordeling - salget er faldet med 20-25 procent i forhold til budgettet

Armaturproducenten Damixa i Odense har set sig nødsaget til at sende samtlige 166 timelønnede på fordeling.

Frem til midten af december skal medarbejderne skiftes til at holde fri hver anden uge, så produktionen halveres.

- Der er sket en kraftig nedgang i salget på alle vore markeder. Salget ligger 20-25 procent under det, vi forventede, siger administrerende direktør Kim Kenlev,

Han betoner, at det er den generelle nedgang i verdensøkonomien, som nu får virksomhederne til at tilpasse kapaciteten til den aktuelle efterspørgsel.

Damixa-ledelsen så allerede i maj tegn på en svækkelse af markederne, og omkring 1. juli afskedigedes 39 medarbejdere i produktionen.

For at undgå yderligere fyringer og fastholde en rutineret stab har parterne denne gang valgt at indføre arbejdsfordeling.

Jagter markedsandele

- Vi tror ikke, at markederne vender inden for de nærmeste måneder, men vi har heller ikke nogen forventning om en yderligere forværring, lyder det fra topchefen.

- Når vi gennemfører fordeling, er det for at være fleksible, så vi kan stå klar, når der igen bliver mere at lave, tilføjer han.

Frem til da nedbringes lagrene.

- Damixa har foretaget en meget kraftig styrkelse af sin markedsføring, for under de vanskelige markedsvilkår er det kun muligt at vokse ved at tage markedsandele. Samtidig er vi netop gået i gang med at introducere to nye produktserier, siger Kim Kenlev.

Krisetegn i industrien

Situationen hos Damixa er et eksempel på de krisetegn, som blandt andet 3F har observeret.

3F's nyhedsbrev oplyser, at antallet af virksomheder, der ønsker at skrue ned for blusset i en periode, er steget kraftigt i ugerne efter sommerferien.

I august og første halvdel af september har 20 arbejdsgivere således søgt 3F's industrigruppe om at sende et antal medarbejdere på fordeling.

På Fyn er 19 ansatte på Ken Maskinfabrik i Brobyværk og tre ansatte på Gislev Maskinfabrik for øjeblikket på fordeling, viser et rundspørge til 3F's kontorer på Fyn.

Udsatte vikarer

Fra samtlige kontorer er meldingen enslydende, at man nu for alvor kan mærke, at virksomhederne bremser op og er gået i gang med at tilpasser deres arbejdsstyrke.

- Vi kan mærke, at der er mindre at lave mange steder. Nogle virksomheder - blandt andet Micro Matic i Odense - vælger at sende nogle af sine medarbejdere på kursus, siger faglig sekretær Søren Hansen, 3F Odense.

- Desuden oplever vi, at virksomhederne er begyndt at afskedige. Det går i første omgang ud over den midlertidige arbejdskraft. Det er især vikarerne, som nu ryger ud, tilføjer han.

Damixa kører på halv kraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce