Dalum parat til at gå i retten

I de 15 år Dalum Landbrugsskole har haft udenlandske elever, har skolen kun fået ros for sin internationale uddannelsessamkvem, forklarer skolens forstander, Jørgen P. Jensen.
Foto: Dalum landbrugsskole

Dalum parat til at gå i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbrugsskole afviser muligt krav om tilbagebetaling af statstilskud

Dalum Landbrugsskole er klar til at gå rettens vej, hvis Undervisningsministeriet fastholder sin holdning om tilbagebetaling af statstilskud for 169 udenlandske studerende.

Skolens advokat, Emil Bauman Geist, skriver til ministeriet, at et tilbagebetalingskrav er uacceptelt, og at den beslutning vil blive indbragt for domstolene til efterprøvelse af lovmedholdelighed og proportionalitet.

Sagens kernepunkt

Sagens kerne er paragraf to stk. to i en bekendtgørelse om landbrugets grunduddannelser.

Ifølge den skal elever optages, hvis de efter skolens vurdering forventes at kunne følge undervisningen tilfredsstillende og fuldføre uddannelsen på normal tid.

Ministeriet fremfører, at de 169 studerende ikke ville kunne få en opholdsstilladelse, så de kunne gøre deres uddannelse til faglig landmand færdig.

Og det burde skolen have været opmærksom på, lyder det nu fra ministeriet.

Præcision mangler

- Vi mener grundlæggende, at de ting, ministeriet peger på, ikke er rigtige, siger forstander Jørgen P. Jensen, Dalum.

- Det står ikke præcist beskrevet for grunduddannelserne, at skolerne skal inddrage opholdstilladelsen i deres vurdering, fremhæver han.

- Det står ingen steder, siger Jørgen P. Jensen, der samtidig peger på, at en stribe elever fra Dalum og andre skoler har færdiggjort deres uddannelser.

Undren på skolen

Dalum Landbrugsskole er fremadrettet parat til at følge en præcisering.

Men der er dyb undren på skolen over, at den pludseligt skal dukke op nu, samtidig med at 3F kaster sig ind i sagen.

- I de 15 år, vi har haft udenlandske elever, er vi ikke blevet præsenteret for problemer eller forhold, som vi måske har overset. Tværtimod har vi ved ministerbesøg og andre højtstående besøg kun fået ros for det internationale uddannelsessamkvem, pointerer forstanderen.

- Det er først her i de seneste 14 dage, at der ligesom er sprunget en trold op af en æske for lave tjubang, siger Jørgen P. Jensen.

- Det er en kovending af dimensioner. Vi kan godt lægge den tolkning ind, som ministeriet vil, men så skal vi have en ny præcisering til fremtidigt brug, tilføjer han.

Det lykkedes ikke i går at få en kommentar fra kontorchef Jørgen Torsbjerg Møller, der på vegne af afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser fører Undervisningsministeriets korrespondance med Dalum og flere andre landbrugsskoler.

Dalum parat til at gå i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce