Daloon overtager stort minus


Daloon overtager stort minus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daloon-familien har spændt sikkerhedsnet ud for Koldingvirksomheden Easyfood trods dårlig økonomi

Store underskud, masser af gæld og en negativ egenkapital er de forhold, der først springer i øjnene, når man kigger på virksomheden Easyfood, der fremstiller frosne fødevarer.

Alligevel har Nyborg-virksomheden Daloon i år købt aktier i firmaet, lånt det mange penge og spændt et sikkerhedsnet ud under økonomien.

Stor tiltro

- Jeg har absolut tiltro til virksomhedens fremtid. Der er mange forhold, der peger i den rigtige retning, siger Hemming Van.

Han er direktør for forårsrullefabrikken Daloon, som han også ejer sammen med en familiefond.

Hemming Van har helt fra Easyfoods etablering i 2000 personligt skudt penge ind i Kolding-virksomheden, og han har i flere omgange øget sin investering.

Nu har Daloon købt en aktiepost, som var ejet af MezzaninKapital. Tilsammen ejer Hemming Van og Daloon nu 75 procent af aktierne og er dermed den helt dominerende ejer.

Easyfoods regnskaber ligner ellers ikke en god investering.

Tab på 30 mio. kr.

I 2006 og 2007 har virksomheden i alt tabt 30 millioner kroner før skat. Det har fået egenkapitalen - formuen - til at ende i et minus på 14 millioner kroner.

Ifølge Hemming Van er det et forfejlet forsøg på at lave varme færdigretter, der er skyld i problemerne.

- Tabet skyldes dels de direkte omkostninger ved den satsning, og dels at den nye aktivitet tog fokus væk fra vores kerneforretning, forklarer han.

Sideaktiviteten er nu afviklet og betalt, og ifølge Hemming Van går det rigtigt godt med hoved-aktiviteten.

- Salget går frem, vi får nye kunder og udvikler nye produkter, siger han.

Overskud i år

Omsætningen vil i år blive 20-35 procent højere end i 2007. Det vil sige en stigning fra 122 til ca. 150 millioner kroner.

Dermed bliver kapaciteten på produktionsanlægget godt udnyttet. Hvis budgettet holder, bliver det store underskud forvandlet til et plus.

Daloon har selv haft en række svære år men afleverede et flot regnskab for 2007. Og Hemming Van er ikke i tvivl om, at Nyborg-virksomheden nu er stærk nok til også at stå som garant for Easyfood.

- Vi har haft nogle problemer, som er overståede, men vores soliditet er stadig høj, og vi har en fornuftig pengestrøm, siger direktøren.

- Jeg har en god fornemmelse i maven, siger han med en drejning af et af Daloons mere succesrige reklameslogans.

Selv om Easyfood nu reelt er et datterselskab til Daloon, kommer der ikke noget tættere samarbejde mellem de to virksomheder.

- Vi har overvejet det meget grundigt gennem årene, men der er ikke mange ligheder mellem firmaerne, så det giver ikke rigtig noget, siger Hemming Van.

Daloon sælger meget til detailhandlen, mens Easyfood sælger til tankstationer, køkkener, små bagerier og andre steder, hvor de frosne produkter bages færdig.

- Men vi sælger begge convenience-produkter (nemme fødevarer), så jeg har en god baggrund for at vurdere Easyfoods marked, siger Hemming Van.

Daloon overtager stort minus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce