Daloon-ansatte truet med fritstilling

Næstformand Jan Johansen, 3F: Udmeldingen om fritstilling er kraftig, men forventelig.

Daloon-ansatte truet med fritstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strejkende Daloon-medarbejdere genoptager arbejdet i dag

De ansatte på Daloon valgte i morges at møde på arbejde igen efter trusler om fritstilling fra deres job, hvis de ikke mødte op.

I går tilbragte Daloons strejkende medarbejdere det meste af dagen i mødelokalerne hos fagforeningen 3F Østfyn og resultatet blev, at de her til morgen genoptager arbejdet på forårsrullefrabrikken.

- De er gået tilbage til arbejdet med en forventning om, at firmaet vil kigge anderledes på den lønforhandling, der er brudt sammen, siger næstformand ved 3F Østfyn Jan Johansen på vegne af medarbejderne.

Han kalder meddelelsen om fritstilling for en kraftig, men forventelig melding fra arbejdsgivers side.

- Man har meddelt tillidsrepræsentanterne, at man i morgen (i dag, red.) i Arbejdsretten vil prøve at få medarbejderne fritstillet, hvis de ikke møder på arbejde torsdag.

Medarbejderne har strejket siden tirsdag på grund af utilfredshed med lønforhandlinger, der gik i hårknude.

Stikker dybere

Hos fagforeningen 3F Østfyn, som repræsenterer medarbejderne i konflikten, mener man desuden, at problemerne må handle om mere end bare løn.

- Der er jo nok ingen tvivl om, at der må ligge noget andet til grund for det her. Ellers bruger man jo ikke så mange timer på at konflikte, siger Jan Johansen.

Ingen af de ansattes tillidsrepræsentanter har dog haft lyst til at uddybe baggrunden for konflikten over for Fyens Stiftstidende.

Kvalifikationstillæg

Sagens kerne er, som omtalt i Stiftstidende i går, striden om indførelsen af et kvalifikationstillæg, der skulle erstatte en reel stigning af grundlønnen for de ansatte.

Hvor mange ansatte, Daloon regner med vil kunne opnå dette tillæg, og hvilke kvalifikationer, der lægges vægt på, har Daloons ledelse ifølge Jan Johansen endnu ikke meldt ud.

Det er ifølge 3F's næstformand utraditionelt i forhandlinger om kvalifikationstillæg.

- Man starter normalt med at finde ud af, hvad der kan udløse et kvalifikationstillæg for den enkelte medarbejder, men her har Daloon kun meldt ud, hvor meget tillægget er på og ikke, hvordan man opnår det. Det er den bagvendte måde at gøre det på, siger Jan Johansen fra 3F.

Tilbuddet, som de ansatte har afvist, er ifølge 3F Østfyn en grundlønsstigning på en procent samt det omstridte kvalifikationstillæg.

I forvejen ligger Daloons lønninger lidt over middel inden for branchen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Daloons ledelse til udtalelserne fra 3F Østfyn.

Daloon-ansatte truet med fritstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce