Dæhnfeldt leverer pænt plus


Dæhnfeldt leverer pænt plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ejer har halveret aktiviteterne i Odense

Frøfirmaet L. Dæhnfeldt, der af sin nye ejer, den schweiziske koncern Syngenta har fået sine aktiviteter i Odense stærkt beskåret, kom ud af et turbulent 2007 med et pænt, men ikke prangende overskud på 2,2 millioner kroner.

Regnskabet er præget af, at Syngenta sidste år besluttede at flytte selskabets forædling til sine datterselskaber i Holland og Spanien.

I den forbindelse blev det besluttet at halvere staben i Odense fra 58 til 28 medarbejdere. De sidste af de overtallige fratrådte med udgangen af sidste måned.

Mange forandringer

Ledelsen anfører i årsrapporten, at den har fundet en række ændringer nødvendige for at udnytte stordriftsfordele i Syngenta-regi. Denne fokusering har i høj grad påvirket Dæhnfeldt-regnskabet for 2007.

Resultatet er således præget af omstruktureringsudgifter på 3,2 millioner kroner. Omvendt har salget af Dæhnfeldts stamfrølager til Syngenta i Holland givet en indtægt på 6,8 millioner kroner.

Afgift til moderselskabet

Efter Syngentas overtagelse af det fynske frøfirma købte koncernen rettighederne til Dæhnfeldts frøgenetik ud af selskabet. Det var stærkt medvirkende til, at Dæhnfeldt i 2005/06 kunne præstere et historisk godt resultat på knap 15 millioner kroner.

Sidste år måtte Dæhnfeldt i konsekvens af denne handel betale royalty for brug af genetikken. Pris: 14,7 millioner kroner. Uden denne betaling ville det primære resultat have været 16 millioner kroner.

Spinaten bliver i Odense

Dæhnfeldt beskæftiger i dag 29 medarbejdere i Odense, oplyser daglig leder Henrik Pedersen.

Tilbage er alene en salgsafdeling og en stab, der skal rense og distribuere frøfirmaets største og mest kendte artikel, spinatfrø, der fortsat skal produceres på Fyn.

Dæhnfeldt leverer pænt plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce