DSBFirst afviser ansvar for brækkede arme


DSBFirst afviser ansvar for brækkede arme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende kontrollører på perronen på Kystbanen har medført to alvorlige uheld i weekenden.

Det var ikke for dårlig sikkerhed ved dørlukning i DSBFirst-togene, der var skyld i, at 78-årig kvinde søndag fik sin kuffert i klemme i togdørene, faldt og fik brud på begge arme.

Det viser DSBFirsts foreløbige undersøgelser af sagen, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Den 78-årige Ulla Matell var på vej ud af toget på Vedbæk Station, da dørene lukkede om hendes kuffert.

Hendes datter fik råbt lokomotivføreren op, men da han åbnede dørene, faldt den 78-årige kvinde bagover og fik et alvorligt brud i det ene håndled og brækkede to fingre på den anden hånd.

- Det var en virkelig en traumatisk oplevelse for os begge. Vi er simpelthen chokerede, fortalte Ulla Matells datter Charlotte Matell Reinhardt mandag til Ritzau.

Og Ulla Matell er ikke den første, der er kommet i klemme i togdøren på Kystbanen.

Lørdag faldt en kun treårig dreng ned mellem toget og perronen, da dørene lukkede sammen om hans barnevogn.

- Vi er meget berørte af disse to alvorlige hændelser. Ingen skal være i tvivl om, at sikkerhed naturligvis har høj prioritet i DSBFirst, siger direktør for Øresundstrafikken Lars Nordahl Lemvigh.

- Det er klart, at disse to episoder bliver undersøgt tilbundsgående. Før vi kan udtale os nærmere, afventer vi færdiggørelsen af vores egen interne undersøgelse og den redegørelse, som Trafikstyrelsen er blevet bedt om at udarbejde for transportministeren, fortsætter han.

Det er på baggrund af de seneste hændelser, transportminister Hans Christian Schmidt (V) har bedt om en redegørelse, men faktisk er weekendens episoder ikke de første af sin slags.

I december var en mand i livsfare efter at være blevet slæbt 200 meter efter toget på Skodsborg Station, fordi hans arm sad fast i døren. Derudover har en fastklemt cykel været til stor fare for passagerne på perronen.

DSBFirst afviser ansvar for brækkede arme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce