Eventyret i Sverige har været dyrt for DSB. Selskabet får underskud på 18 millioner i årets første kvartal.
At DSB skal køre i udlandet koster på bundlinjen.

Togturen til Sverige betyder, at DSB har vendt et overskud på 22 millioner kroner i første kvartal 2010 til et underskud på 18 millioner for perioden i år.

DSBs konstituerede direktør, Klaus Pedersen, der trådte til, da den hidtidige direktør, Søren Eriksen, blev fyret den 17. marts, er da heller ikke tilfreds med kvartalets udkomme.

- Vi er nødt til at drive vores virksomhed mere effektivt. Vi skal behandle DSBs penge, som var de vores egne, siger han i en kommentar til tallene.

DSBs svenske mareridt - DSBFirst Øresund, som kører tog på Kystbanen - påvirker ikke koncernregnskabet for DSB. Underskuddet her på 36 millioner kroner efter korrektion for engangsforhold dækkes af de hensættelser, DSB lavede i årsregnskabet for 2010.

Men tabene fortsætter. DSBs øvrige aktiviteter i Sverige kommer ud med et underskud for første kvartal 2011 på 13 millioner kroner.

- Det er ikke tilfredsstillende, at vi på vores øvrige operationer i Sverige, og herunder særligt DSB Småland AB og DSBFirst Väst AB, kommer ud med et samlet underskud på 13 millioner kroner, siger Klaus Pedersen.

Og DSBFirst vil fortsat trække ned i tallene. Omkostningerne til advokater og revisorer har som følge af skandalen om formodet ulovlig statsstøtte til DSBFirst kostet dyrt.

Også starten på to nye operationer i udlandet har kostet ekstra. Hos DSB påpeger man, at det er almindeligt med højere omkostninger i den første driftsperiode. Det skal så senere i kontraktperioden vendes til overskud.

- Men vi kan heller ikke komme uden om, at vores omkostninger i DSB Småland AB og DSBFirst Väst AB er for høje, siger Klaus Pedersen.

Undersøgelserne af økonomien i de svenske selskaber forventes færdig op mod DSBs fremlæggelse af halvårsregnskab i august. Oveni er DSB i gang med en udredning af økonomien i DSBs øvrige udenlandske operationer.

Mere om emnet

Se alle
DSBFirst dropper Sverige og undgår konkurs

DSBFirst dropper Sverige og undgår konkurs

Svensk afløser for DSBFirst er fundet

Svensk afløser for DSBFirst er fundet

DSB-topchef: DSBFirst dårlig investering

DSB-topchef: DSBFirst dårlig investering