DI i kriseoffensiv over for kommunerne


DI i kriseoffensiv over for kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DI vil have en række kommunale gebyrer og afgifter sat ned for at stå stærkere i konkurrencen på eksportmarkederne.

Dansk Industri (DI) har gang i en offensiv over for kommunerne for at få dem til at nedsætte en række gebyrer og afgifter, så virksomhederne kan klare sig bedre i den globale konkurrence under de nye krisevilkår.

I en møderække af såkaldte erhvervstræf i DI's 18 regionale foreninger forsøger medlemsvirksomhederne at overbevise borgmestre og andre lokale politikere om, at de er nødt til at hjælpe virksomhederne med at få omkostningerne sat ned for at bevare arbejdspladser og sikre fremtidig vækst.

Dén mærkesag vil DI's regionalforeninger forsøge at sætte på dagsordenen til efterårets kommunale valgkamp og være mere fremme i skoene end sædvanligt op til kommunalvalget, oplyser underdirektør Hanne Schou fra DI.

- Danske virksomheder konkurrerer på marginaler, når de er ude at hente ordrer internationalt. Så det, en kommune gør med skatter og afgifter, kan være forskellen på, om en virksomhed klarer sig godt eller skidt, siger Hanne Schou.

DI ønsker helt afskaffet den såkaldte dækningsafgift på erhvervsbygningers værdi, som 45 kommuner opkræver. DI ønsker også nedsættelser af afgifter, blandt andet på vandafledning og af gebyrer for renovation, miljø- og byggesagsbehandling.

- Mange kommuner opkræver mere i gebyrer, end det koster dem at behandle sagerne. Og vi forstår ikke, at spildevandsafgifterne er steget, for man skulle jo tro, at kommunesammenlægningerne skulle have givet en rationaliseringsgevinst, siger Hanne Schou.

DI i kriseoffensiv over for kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce