DI-direktør satser på hurtig forhandling

Arbejdsgivertoppen klar til OK-forhandlinger onsdag. Fra venstre Kim Graugaard, Hans Skov Christensen, Thorkild f. Jensen og Børge Frederiksen i Industriens Hus
Foto: Jens Dige/POLFOTO

DI-direktør satser på hurtig forhandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Starten for overenskomstforhandlingerne er gået, og der arbejdes på en hurtig løsning. Men flere ting skiller parterne, så forhandlingerne kan trække ud.

Den 12. februar.

Så hurtigt håber DI-direktør Hans Skov Christensen, at forhandlingerne om nye overenskomster med CO-Industri kan være slut. Der er nemlig enighed om, at der er krise i Danmark, og at der ikke står en lønfest lige for døren.

Men dermed stopper enigheden også. Der er flere ting, der skiller parterne, her ved begyndelse af overenskomstforhandlingerne for 210.000 danske lønmodtagere, der er direkte omfattet af de resultater, som de to organisationer forhandler hjem. Samlet skal over 600.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked have nye overenskomster i år.

Lønmodtagernes forhandler, CO-Industris formand Thorkild E. Jensen går blandt andet efter at sikre sine medlemmer en bedre løn, bedre forhold med løn under barsel og sygdom, der skal ses på skifteholdsarbejde, og ligelønnen skal afspejles i overenskomsterne.

- Vi synes, vi kommer med en række rimelig krav. Vi vil blandt andet gerne udvikle reallønnen, for det er vigtigt, at industrien også i fremtiden kan tiltrække dygtige medarbejdere, siger Thorkild E. Jensen kort før parterne satte sig til forhandlingsbordet onsdag.

På den anden side står arbejdsgiverne - virksomhederne. Her er man hårdt ramt af krisen, og Hans Skov Christensen er ikke sen til at påpege, at den danske konkurrenceevne lider under den globale økonomiske nedtur.

- En af årsagerne til, at Danmark er kommet så sent i gang igen efter krisen, skyldes lønningerne. Det er vigtigt, at vi kan genvinde konkurrencekraften. Skal vi forbedre vores produktionsevne, kan det ske ved øget fleksibilitet. Det er vigtigt, at der ikke er så stive arbejdstidsbestemmelser, at der skabes spildtid, siger DI-formanden.

Resultat fra forhandlingerne mellem DI og CO-Industri kommer til at danne grundlag for store dele af de i alt over 600.000

lønmodtagere, der skal have nye overenskomster i foråret.

DI-direktør satser på hurtig forhandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce