DI: Vi har brug for en langsigtet klimapolitik i EU


DI: Vi har brug for en langsigtet klimapolitik i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industrien har brug for en mere langsigtet plan for klimapolitikken for at øge investeringer, siger direktør.

Nu da et flertal i EU-Parlamentet tirsdag har forkastet klimakommissær Connie Hedegaards redningsplan for EU's CO2-kvotesystem, efterlyser den danske industriorganisation DI, at man hurtigt får en langsigtet klimapolitik på benene i stedet.

Det siger DI's direktør, Tine Roed, til Ritzau.

- Det, der er afgørende for os nu, er, at man tager de langsigtede løsninger frem, så man sikrer rammevilkårene for omstillingen af energi- og klimapolitikken frem mod 2030.

- Vi vil gerne en grøn omstilling, men det kræver også, at vi ved, inden for hvilke rammer den skal foretages. Ellers får vi ingen investeringer, lyder det fra direktøren.

Inden afstemningen havde DI og industriens europæiske lobbyorganisation, Business Europe, opfordret EU-parlamentarikerne til at stemme nej til Hedegaards forslag om at trække 900 millioner CO2-kvoter ud af handlen for at øge kvotepriserne.

Begrundelsen var, at industrien vurderede, at en højere CO2 -pris vil forringe konkurrenceevnen, koste milliarder og "drive investeringer ud af EU".

Men den vurdering kunne hverken Connie Hedegaard eller EU-parlamentariker Dan Jørgensen (S) forstå, eftersom et nej til forslaget menes at hæmme effekten af kvotesystemet, der ellers skulle minimere CO2-udslippet i Europa.

Tine Roed afviser imidlertid, at DI ikke vil miljøet det bedste.

- Vi har om nogen fra DI's side arbejdet for en grøn omstilling. Vi har været de første og måske også de mest aktive til at støtte (klima- og energiminister, red.) Martin Lidegaard i hans energi-udspil og også VK-regeringen, da de kom med deres.

- Så vi synes, at vi er langt fremme, og at vi støtter. Og det vil vi blive ved med at gøre, siger hun og tilføjer, at hvis man mistænker DI for at være imod klimaforbedringer, så bør man se på, hvad organisationen rent faktisk har gjort.

Tine Roed påpeger samtidig, at man i DI ønsker, at målene for EU's klimapolitik konkretiseres.

- Hvad skal vi med vedvarende energi? Hvor langt skal vi nå med energieffektiviseringer? Hvordan sikrer vi infrastrukturen i Europa?

- Hvordan gør vi de hele bedre? Det er det, vi skal have styr på. Det er der, investeringerne vil komme, fastslår direktøren.

DI: Vi har brug for en langsigtet klimapolitik i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce