DF vil fortsat have sænket afgifter på øl og sodavand


DF vil fortsat have sænket afgifter på øl og sodavand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom EU kan ende med at ødelægge regnestykket i en kommende vækstplan, står DF fast på at lempe øl-afgifter.

Dansk folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder det ærgerligt, hvis EU forhindrer en lempelse af øl-afgifter, hvis ikke man på samme tid lemper afgifterne på vin.

Det siger DF-bossen til Ritzau før søndagens forhandlinger om blandt andet tiltage, der skal begrænse grænsehandlen.

I forhandlingerne om den kommende vækstplan kæmper oppositionen ellers for en såkaldt grænsehandelspakke, der vil sænke afgifterne på øl og vand. Men ifølge Jyllands-Posten er de billigere øl nu løbet ind i problemer.

Skatte- og Finansministeriets embedsfolk har ifølge avisen vurderet, at de danske ølafgifter kun kan sænkes minimalt - mellem 10 og 25 ører per dåse - før EU's regler også kræver afgiften på vin sænket.

Skatteadvokat Eduardo Panzeri Vistisen bekræfter, at det kan være i strid med EU-regler, hvis man lemper afgifter på øl, men ikke på vin:

- Det kan betragtes som værende konkurrenceforvridende, og man må ikke have interne afgifter, der diskriminerer i forhold til produkter.

Sker det, skal man trække penge, der kunne bruges til at sænke ølafgiften, ud af regnestykket, mener Thulesen Dahl, der derfor vil gøre, hvad han kan for at få undersøgt, om der er mulighed for at sætte ølafgiften ned særskilt.

- For at få bugt med grænsehandel skal både afgifter på øl og vand lempes.

- Men nu bliver vi jo så mødt med et synspunkt fra EU, der siger, at hvis man sætter afgifter ned på øl, som i høj grad er en dansk produceret vare, så skal man også sætte dem ned på vin, som er en udenlandsk vare, siger formanden.

Sidst partierne var samlet blev netop denne problematik bragt op. Formanden håber derfor, at der i søndagens forhandlinger kommer bud på løsninger:

- Problemet er, at hvis ikke man gør noget ved både øl og vand, vil det ikke have den effekt på grænsehandlen, vi ønsker. Så selvom vi må ende med at sætte vinafgiften ned, må man altså gøre det - i stedet for slet ikke at gøre noget på øllet.

- Ender det med at besparelsen på øl bliver minimal, batter det ingenting, men kan vi få regeringen med på at gøre afgiften mindre på vin, gøre os fri af EU og i stedet bruge flere penge på at sænke afgifter på øl og sodavand, vil det derimod have en stor effekt.

DF vil fortsat have sænket afgifter på øl og sodavand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce